Sunday, June 23, 2013

Jerebu Tidak Halang Keseksian


Bismillah


Hebat jugak jerebu kali ni.

Konon bangun pagi feeling-feeling nak bukak tingkap.
Harapannya angin sejuk masuk sepoi-sepoi bahasa menerbangkan rambut dan langsir.
Sumpah seksi gila kalau macamtu.
Ala-ala drama romantik dekat negara omputeh gituh ken, kenn..
Kabus pagi sejuk tebal. Feeling sangat.
Sekali bukak tingkap... 'kohok!kohok!'.. 

hmphh.. 
seksi sangat..


Orang semua nasihat, minum air suam banyak-banyak.
Ye.. banyak betul aku minum. 
Tanah Melayu ni gersang sebab air semua habis kat aku je.

Nampak penipuan hakiki kat situ..?

Tapi nampaknya tekak sangat degil. Ia masih istiqamah dalam kesakitan.
Ni suara tengah sedap. Setakat masuk Kilauan Emas tu, haruslah menang mudah.
Mujurlah menaip ni tak memerlukan anak tekak. 
Kot tak, mau rabak anak tekak den.
Tersepit mati di celah-celah keyboard.


Lagi 2 minggu nak Ramadhoonnnn ni. 
Kalau jerebu ni tak hilang, dah macam mana?

Kalau Malaysia isytihar darurat?

Tak boleh puasa kalau memudaratkan kesihatan niiii...
Saya perlukan air yang cukupp.


Alalalaallaaaaa......~








Monday, June 3, 2013

Aku Datang Nak Mengadu Je Ni..


Bismillah


Ok semua. 

Beri laluan. Beri laluan.


Kalau boleh beri laluan kasik luas sikit. Bukan apa. Sejak tak menaip blog, struktur badan semakin membesar. Jalan masuk dalam rumah pun asek terlanggar bingkai pintu.

Nampak tak betapa overnya kaedah penceritaan aku ni.?


Untuk 3,4 hari ni aku runsing fikirkan keadaan kereta comel aku kat luar rumah tu. Kau pernah tak terbayang keadaan tapak pelupusan sampah kat satu cerun bukit, lepastu ada lori najis lalu tebing cerun tu, tergelincir. Lalu menumpahkan isi najis-najis tu ke dalam tapak pelupusan sampah tadi.

Ya.
Itulah keadaan kereta aku sekarang.


Apa usaha yang aku jalankan demi mengatasi keadaan ini?


Inilah.

Aku tolong merunsingkan otak sendiri sambil menaip blog.
Dengan harapan, ayah yang pinjam kereta bawak pergi surau tu akan bermurah hati bawak
terus kereta pergi cuci kat car park Giant belakang tu.



Amin.