Saturday, April 13, 2013

Memang Setahun Aku Tak Pergi 7-Eleven


Bismillah


Kejap.

Berat baldi ni.


*celup mop dalam baldi


Begitu haaaa..dia punya lama tak sentuh blog sendiri, ada la lebih kurang 16 dekad. Last entri pun rasanya sekitar zaman P. Ramlee darftar kelas darjah 2 Anggerik.


Tepi!Tepi!Artis nak makan!
*mengemop lantai blog


Bukan aku malas nak hapdet. Bukan sangat-sangat. Pernah ke aku bersifat malas selama ni? Pernah? Haaa... Perkataan malas tak ada pun dalam kamus hidup aku sebab minggu lepas da padam perkataan tu guna liquidpaper. 


*kait sawang kat siling blog


Sejak-sejak hidup berumahtangga ni, aku memang sibuk sangat.


Haaaaaa... Nampak?
Gosip sangat. Bhahahahahah!~


Pembetulan. 
Sejak-sejak hidup sebagai wanita kota yang berkerjaya ni, rekod tidur paling mulia aku pernah catat adalah start pukul 8.30 malam. Isyak pun pukul 4.00 pagi. Isyak ok. Isyak. Bukan tahajjud. 


Apa? 
Kenapa tak tahajjud.?


Ehm..emm...
Panas pulak telinga bila terpaksa perli diri sendiri ni.


Sudah. Sudah. 
Meh tukar topik.



Semalam aku bawak Iman teman keluar bungkus makanan. Dan harus bunuh diri lah kalau kedai makanan tu dah sah-sah tepi 7-Eleven,tapi Iman tak mintak jajan. Mustahil sangat namanya tu. Berbekalkan duit kais  pagi makan pagi aku dalam purse, aku bawak Iman masuk 7-Eleven. 

Aku  : Pilih satu je. Ciksu kata 1 barang je.


Mata Iman berpusing-pusing keliling 7-E. Nampak benar kerakusan dalam sanubari dia bila berdiri dikelilingi jajan. Aku ulang suara pada Iman..

Aku  : Satu je tau! Pilih satu je. Nak coklat ke, keropok ke, roti ke, biskut ke.


Iman masih buat survey keliling 7-E. Dah tawaf rak 2 kali, masih tak dapat buat pilihan.  Aku yang terkenal dengan sifat sabar-sabar-ayam ni pun tunggu kat tepi. Berapa minit lepas tu Iman tuding jari ke arah jajan yang dia nak sambil cakap...

Iman  : Yang tu lah ciksu.

Aku terkedu. 


Aku   : Nak itu? Dah kenapa nak yang tu pulak?
Iman  : Alaa.. Nak yang tu laaaa
Aku   : Buat apaa. Iman bukan guna pun. 
Iman  : Yelaa.. Tapi ciksu kan guna.


Orang kaunter 7-E dah mula pandang-pandang sengih. Aku cuma mampu tarik tangan Iman dan heret dia dari rak yang penuh Kotex tu.




p/s : Ha'ah kan Iman... Jajann sangaatttt..!~


14 tindakbalas kimia:

aimi adilah said...[Reply to comment]

ahahhahahah

iman memalukan ciksu dyeee ahahhahah

=D

izzamri said...[Reply to comment]

jajan gilerr!
hahaha.boleh gelak guling2 baca entry ni.

Ali Jasni said...[Reply to comment]

alahai comelnye.hahahaha

AKU CHUN said...[Reply to comment]

Alaaaa Iman.

Jangan comel sangat boleh!

Suci je hati Iman.

Suruh pilih satu barang, pilih untuk ciksu.

Hidup Iman!

hahaha.

El said...[Reply to comment]

dah tu kenapa tak belikan je dia? haha

Cik strawberi said...[Reply to comment]

hehehe... iman.. sabar itu separuh dari iman... miss u kak iqa..;)

¿n0die? said...[Reply to comment]

High 5 sket kat geng aku tu! Lama xjumpa die! BHAHAHAHAHA

Ibnuismaini Ismail said...[Reply to comment]

Lha, janji 1 je... last2 langsung tak dapat apa. hahaha.

Tukang Karut said...[Reply to comment]

nampak sangat selama ni ko suruh budak yang pi beli kan...

Nadya Honey said...[Reply to comment]

hikhik..pandai budak tu..

Merok said...[Reply to comment]

Dia ingat roti lah.

Anonymous said...[Reply to comment]

It's in fact very difficult in this busy life to listen news on Television, thus I simply use the web for that purpose, and obtain the latest news.

my page :: Online Batman Games

Anonymous said...[Reply to comment]

Wow that was unusual. I just wrote an very long comment but after I clicked submit my comment didn't show up. Grrrr... well I'm not writing all that over again.
Anyway, just wanted to say superb blog!

Feel free to surf to my page; Free Batman Games

M.E Z.A.F.I.R.A.H said...[Reply to comment]

Miahahaha.... Comel pulak si iman tu....