Saturday, June 30, 2012

Kerana Aku Cuma Orang Kampung



Bismillah




Semua orang tahu apa refreshment yang wujud kat cinema-cinema seluruh dunia. Yang paling popular haruslah popcorn dan air berkarbonat. Selain tu ada Twisties, coklat, dan sebagainya. 

Itu normal.



Suatu waktu dahulu, Cathay Cineplax buat survey dan mintak opinion dari customer-customer panggung mereka.

Sila baca elok-elok. 

Panggung ok.
Panggung.



Semua orang diedarkan sehelai kertas bertanyakan pendapat 
"Apakah snack yang sesuai bagi menggantikan popcorn.?"


Kertas situ tertulis..    'Aiskrim'.

Kertas sana tertulis..    'Cotton candy'.



Tapi kertas sini unik.

Kertas sini tertulis...






... kuey tiaw kerang.






*cerita adaptasi



30 tindakbalas kimia:

Rapunzeel Cikilolo said...[Reply to comment]

kuew tiau makan dalam panggung? haha!

Asyiqin Haulisah said...[Reply to comment]

nak pulak letak cili jeruk. lagi layan. peh peh peh.

AKU CHUN said...[Reply to comment]

Option lain : Nasi lemak kerang boleh?

Encik Atan said...[Reply to comment]

betik lebih sesuai...

shedameor said...[Reply to comment]

kalau idea pelik2 ni, kompem datang dari otak cikungu. hihik

Tukang Karut said...[Reply to comment]

Cathay Cineplax? Ko layan cite tamil ek??????

cik ungu said...[Reply to comment]

@Rapunzeel Cikilolo:

tak salah.

kena bawak meja lipat.

cik ungu said...[Reply to comment]

@Asyiqin Haulisah:

nak impak lebih hebat,
boleh open table dengan kawan2.

cik ungu said...[Reply to comment]

@AKU CHUN:

ahh kau tak payah nak nasik lemak kerang sangat.

nasik bungkus cafe econs sudeyhh

cik ungu said...[Reply to comment]

@Encik Atan:

untuk kau, betik paling sesuai.

sampai bila nak berak berdarah kan.

cik ungu said...[Reply to comment]

@shedameor

oh.

saya disalah-erti-kan.


*menangis

cik ungu said...[Reply to comment]

@Tukang Karut:

jadahh plak cathay tu cinema tamil??

itu Kataddey.

caliph shuriken said...[Reply to comment]

bihun sup pun ok jgak kn, erkk...

cik ungu said...[Reply to comment]

@caliph shuriken:

tenuk guling celup tepung pun ok je

Rhea Meera said...[Reply to comment]

Bakso pun ok gak =)

semutsengal said...[Reply to comment]

mngidam letteeewwww..

Akem said...[Reply to comment]

datang ke sini pada pukul 12 tengah malam.
lalu membaca entri ini.
dan sekarang, sedang lapar.
@_@

cik ungu said...[Reply to comment]

@Rhea Meera:

nak kene order kat indonesia pulak tu

cik ungu said...[Reply to comment]

@semutsengal:

auuwww malu lah mak cemnihhhh
kantoi pulak kannn

cik ungu said...[Reply to comment]

@Akem:

siapa suh dtg kul 12.


kalau dtg kul 11 mesti tak lapar.

Nur Aischa said...[Reply to comment]

hahaha siapa yg tulis kuetiaw kerang tu ?? XD oh kuetiaw.. sedapnya..

cik ungu said...[Reply to comment]

@Nur Aischa:


yang pasti bukan penulis.



*bermuka suci

anif abdullah| AA said...[Reply to comment]

satu pembaharuan. tp kalau ada jual cendol okay gak kut :D

Cik Muda said...[Reply to comment]

aku nak cendol =,=

E'in said...[Reply to comment]

heaven wey lau dlm panggung ade kuew tiaw kerang.. char kuew tiaw pun ok gak! haha

alif haris said...[Reply to comment]

err saya nak meggi goreng, air teh tarik panas.. haha

mira maisara said...[Reply to comment]

ayam kfc la :D

Nizam Ijam said...[Reply to comment]

kalau ada teh tarik pon ok..haha

mizan said...[Reply to comment]

Zaman skrg paling cikau ada panggung metrowealth ja, ada lagi eh CC? Apa pon nice.

mizan said...[Reply to comment]

Nice blog lah.