Wednesday, December 14, 2011

Berat Badan Ideal Nak Mampus


Bismillah


Pernah kira Berat Badan Ideal sendiri?
Atau dalam bahasa penjajah, Body Mass Index (BMI) ?
Aku sepak sorang-sorang kalau kata tak pernah.


Aku dari sekolah rendah dah buat.
Ada dalam sylibus Pendidikan Jasmani kot.
Kalau ada yang kata tak pernah dengar,
nampak sangat time subjek Pendidikan Jasmani tu korang ponteng.
Pastu nyorok dalam bilik air, hisap rokok.

Kan..?


Ehhh..
Macamana aku tau??

Tak perasan ke aku kat toilet sebelah?


Ok abaikan.


Tadi aku kira BMI badan aku setelah setahun tak kira kot.
Sebab aku lupa formula, aku pergi la satu website ni.
Dia ada tulis cara manual untuk kira BMI badan.


Seingat aku, jawapan mesti dalam lingkungan 20 - 50.
20 tu underweight dan 50 tu dah area obes.


Aku pun kira.


Tekan-tekan kalkulator.
Keluar jawapan.


103.57


Shetoonnnn!!?!



13 tindakbalas kimia:

Saddila said...[Reply to comment]

kahkahkah sampai beratus . bapak tak ideal . haha
salah formula kot kak . hihihi .

Ku Azhar said...[Reply to comment]

kih3 obese tahap gaban dh nie!

Tukang Karut said...[Reply to comment]

nampak sangat kelas matematik pun kau ponteng nyorok bawah jambatan!

Kasim™ said...[Reply to comment]

dah mcm frekuensi radio. ni badan orang ke radio jadian?

saya dewi said...[Reply to comment]

erkk?? *berdarah hedung* -..-"

shedameor said...[Reply to comment]

haha. gemok gila. tulang besi.

iszieylyanziy said...[Reply to comment]

103.5 macam fruquency radio era je! haha

El said...[Reply to comment]

salah kira la tu. berat bahagi tinggi dlm meter and dikuasa dua.

kalau anda still dapat jawapan yang sama, saya ucapkan tahniah

Aqiim said...[Reply to comment]

sila berdiet mulai sekarang..

HAHAHA

Cik Miera said...[Reply to comment]

aku? berat badan berlebihan..huhu lg sheton. tp mmg aku gemok pun.huhu

Cik Yaya said...[Reply to comment]

terbaikkK~ hak3, macam mane la boleh sampai 103 lebih tu..?

bukan photographer said...[Reply to comment]

kau gila...

farz zull said...[Reply to comment]

bhahaha!! nombor tuh mmg shaito0nn!