Friday, November 25, 2011

Mungkin Aku Layak Terima Zakat


Bismillah



Aku rasa sesiapa saja yang memasuki sempadan blog ni walaupun 5 saat, pasti mampu untuk mendapatkan at least satu info tentang aku. Yakni..

warna kegemaran aku.


Ya..
Nama pun cik ungu,
Komfem la aku suka warna kelabu tahik hanjeng, kan?

*terajang punggung~


Aku tatau kenapa, bila aku suka satu benda tu, contohnya baju. Aku akan pakai berulang kali sampai terhakis! Dan sekarang aku ada tudung favourite. Favourite sebab warna tudung tu warna feverett. Seminggu 2,3 hari aku harus pakai tudung ni. Ya.. Dah macam miskin benar la pulak. Aku tatau kenapa aku tak ngam dengan tudung mahal. Tudung-tudung yang modelnya artis terkenal. Dan aku tak malu untuk cakap, tudung aku mungkin antara yang termurah. Tudung aku cuma 6hengget. Ya.. Aku model tudung 6hengget. Aci?


Dan baju feveret aku adalah jubah free. 

Dahh.. Memang taraf miskin sangat dah bunyiknya ni. Layak dapat zakat aku tahun nie.


Jangan tanya kenapa. Yang penting aku selesa.
Harga belakang kira. Cantik tak cantik, peduli apa.

Ehhh... Berpantun secara otometik pulak aku,kan?
Kalau bakat dah membuak-buak, camni lah jadinya.







Berlainan waktu, tempat dan ketika. Sama tapi tak serupa. Betapa addictednya kepada benda sama.

Heyyy.. Siapa berani kata aku tak mandi atau tak basuh baju, meh dekatkan sikit pipi dengan lutut aku. Tak payah lah kesah orang nak kata apa. Baju murah, buruk, tak glamer, balik-balik gaya sama, macam makcik, etc. Baju mahal dan bergemerlapan tapi tak selesa pun tak guna jugak.



Moral of the story :
Wear what you are.
Don't be what you wear.


17 tindakbalas kimia:

Not so Randy said...[Reply to comment]

hahaha..baru td ada org komen kat blog aku pasal tudung. tiba-tiba ko buat post ni..bukan ko kan yg komen??!!!!! hahaha..

Saiful Ghani said...[Reply to comment]

cam kenal je gmbr tu.....

Saiful Ghani said...[Reply to comment]

samalah.. kalau dh suka dan selesa pkai byk kalu pun x kisah..... smpi hancur baju tu lau pakai... tu pun syg lg siap wat tdo...nk buang syg....

caliph shuriken said...[Reply to comment]

ungu tetap ungu kn, hikk...

Nurul Aini Norazman said...[Reply to comment]

sikap kata sama,.dh dpt baru,.yg lama dilupakan,.hahah

zer0xs said...[Reply to comment]

hehehe suke ko punye moral storie~

bella luna said...[Reply to comment]

ahh, peduli apa orang nak kata? janji selesa, bukannya dwrg pun kena belikan,.. back up cik ungu, sebab aku pun sama, lau suka satu baju or tudung, yang tu la aku pakai sampai hayat barang tu berakhir ;D

pajong pemalas!!! said...[Reply to comment]

hidup tudung..!!

M.E Z.A.F.I.R.A.H said...[Reply to comment]

yang penting selesa... harga laen kira.. eh cikungu nampak cute lah... wink*

El said...[Reply to comment]

aku pakai baju ke kelas yang harga rm5.90 je...sekarang ni sape lagi miskin?

suk said...[Reply to comment]

haha macam kartun. tiap2 episod pakai baju sama.

yustie ftyt said...[Reply to comment]

cik ungu...adakah kita serupa?heheheheh..*eh,kita suka biru..xdaklah sama sangat kan?hee

Chachos Cheezy Wedges said...[Reply to comment]

na gelak je ble bace entry nie... hahahahaha!!

hanim Nabilah said...[Reply to comment]

kak jemah pakai apa pun cunlah!-jeles sampai nak pengsan- ngahaha

zer0xs said...[Reply to comment]

pakaian biar sama.. gadget biar hapdated! hahaha

apek poyo said...[Reply to comment]

kok lawa mcm mano pun baju eaa..
tapi hati tak lawa nak buek apo?
kannnn..kannn

Cik Muda Sae said...[Reply to comment]

eh, comel lak gbr last tu...