Friday, July 29, 2011

Aku Pergi Stadium Semalam *dongak kepala ~

Bismillah



Sampai stadium dalam kul 5 petang.
Ya.. aku terlalu semangat Assabiyah, bukan? Pedulikan.

Sakit kaki menapak dari tempat parking nak masuk stadium. 
Tempat parking? 
Bukan... Bukan tempat parking dalam stadium tu, bhai..
Kitorang parking kat luar.
Menapak berapa jauh?
Korang tahu tak beza jarak Bumi dengan planet Zuhal?

Haa... Lebih kurang.. 


Lepas solat Asar, kitorang masih tak tahu hala tuju kehidupan.
Belum jumpa jalan yang lurus. Hidayah belum sampai.
Plan-nye pergi 2,3 group bergabung. Last-last semua berpecah. 
Khabar angin konon pergi sampai 40-50 orang, last-last aku duduk berlima je.
Mr. Kaptenku tak dapat tiket. Haru tak haru mak Jemah oii.. ~
Duduk terpisah sampai ke habis game.




Dah nak start


Surau ada 4 rasanya. Macam tak logik surau yang dua kali ganda luas bilik tidur aku tu nak menampung 100 ribu punya kapasiti. Tak tahulah nak cakap. Tapi pukul 7 orang semua dah duduk. Kat surau tu boleh kira kot berapa ramai je yang keluar masuk. 


Everyones' and all time favourite section : ULTRAS MALAYA

Patutnya nak duduk sebelah team ULTRAS MALAYA tapi ramai sangat yang dah awal-awal duduk area tu. Nampaknya harini Miss Universe macam aku kalah sama Ultras Malaya punya pengaruh. Deymm... 


Area seat kitorang : Blue-Yellow fever 

First gol Malaysia.
Aku menjerit. Semua orang menjerit.
Komunikasi antara aku dengan Anis ibarat permainan Regu.
Kena buat bahasa isyarat sebab suara semua tenggelam dek sorak.


Aku sama Anis (kiri).
Aku tak suka melihat diri sendiri.


Harimau Malaya. Harus berlatih passing bola. Apape pun, Khairul Fahmi agak meng-hero-kan diri. 


Apa?

Khairul Fahmi curang?



Deymm.. 






Macamana hubungan kitorang boleh terkantoi nie..?




* Thanx My Kapten. Banyak-banyak-banyak !
** Thanx My Kapten and the siblings !
*** Thanx Harimau Malaya !

14 tindakbalas kimia:

zatiey said...[Reply to comment]

best nye dpt p tgok bola kat stadium..zatiey ni nk tgk kat tv pon x boleh..ade seminar semalam..huhu

stellaizz said...[Reply to comment]

meriah gilerr....aummmmmmmmmm....

Mohd Izzar said...[Reply to comment]

hahaah..setuju, harus berlatih passing bola..heheh

Ct Aja said...[Reply to comment]

wah best nye pi stadium... apek mmg terbaik...hi3

apek poyo said...[Reply to comment]

wahh...kaki bola jugak dak ungu nih..seronok la dpt g stadium..huhu

Si Pujangga said...[Reply to comment]

wah bestnye dapat pergi.. :)

cheqwa said...[Reply to comment]

betul ke khairul fahmi curang????xpecaye lah.keekekke

Hidayah Deiya Aledruce said...[Reply to comment]

waa kamu pegi?cm best la tp sendiri nk tgk game tu pn berdebo cm nk kne heart attack la..hihi..

ika said...[Reply to comment]

semangat la cik ungu! semangat waja budak2 plkn nie! bgus2~ dem! so ini la awek baru apex? astaga! nak pggil melodi sekarang jugak! sekian...

gnesop.com said...[Reply to comment]

wah.. best best.. sop gi stadium astro jer.. hahah

Wanie said...[Reply to comment]

wah, cik ungu kite pon pegi!

NiNaBaNaNa said...[Reply to comment]

lahh ni mesti peminat bola ni . aiyoyo untung lahh . Nina tak amik port sgt pun bola . haha pelik kan ? :D

ifwat said...[Reply to comment]

member2 suma ajak tengok kat stadium.. turun dari penang ni lagi, tapi ada kelas pulok.. hahaha, tak dapek la

iejjah said...[Reply to comment]

best dpt p stadium... :}..haha..xley blah ungu dpn apek....ok mengalah :P