Thursday, May 19, 2011

Tolong Jangan Guna Hal Agama Untuk Mengorat. Itu Sangat Keji.




Bismillah




Macam mana ciri lelaki baik?




Dia akan tolong kejut untuk solat Subuh hari-hari.




Siyes ..?




Ini cerita 4 tahun lepas. Ada member aku dulu sungguh rajin kejutkan Subuh. Sampai satu tahap sungguh annoying. Aku selalu rasa mamat ni nak tunjuk diri baik ke? Ye.. Memang dia selalu jadi wakil baca doa tiap kali kitorang buat program kelab. Tapi jangan... Jangan judge orang. Husnuzon.. Husnuzon..



Well, dah Allah nak tunjuk.
Beberapa bulan lepas tu, mamat ni terlepas cakap time borak-borak ...




" senang je nak mengorat perempuan.
Kejut Subuh hari-hari, kompem perempuan tu cair! "





Well, boy, you were not the first. Common flirting tactic wouldn't get through us.





Moral of the story : Kau boleh tunjukkan islam, tapi kau tak boleh tunjukkan aku iman.


33 tindakbalas kimia:

GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr said...[Reply to comment]

jgn dok kejut2 org subuh pastu dia tdo blk sudah hehehe

b a m b a m ' s said...[Reply to comment]

laki mcm nie pon ada kaaaa!! adoi~!

ieka.H said...[Reply to comment]

tersangat terserlah kepoyooan lelaki tu,mungkin die nk dgr suara seksi kte time bngun tdo kot..heh
nice2..

yeah, dapat 7 markah xtra!

syrupmasin said...[Reply to comment]

perghh..ade jugak orang macm tuh..

Sharifah Nur Aina said...[Reply to comment]

perghh serious KEJI.

lilypelangi said...[Reply to comment]

apa punya laki la cm tu . ta ptut~

Cik Muda Sae said...[Reply to comment]

haiyyooo.....annoying pipel lorh....

syufaa said...[Reply to comment]

hoh! bila bce rase mcm nk simbah asid dkt lelaki mcm tu.

opsssss!

=.="

Cik Miera said...[Reply to comment]

annoy nye... nyampah.. kejut org konon.. soh jd imam karang mencicit xmoh

iniialahaku said...[Reply to comment]

tindak balas kimia yg terjadi dlam diri aku skarang ni : bodoh pnya jantan....pdhal mlam xtdo...pastu kunun2 bgun subuh..

LinE PuTih LiNe HiTaM said...[Reply to comment]

alarm y mengejutkan aku hari2..

tp tetap tewas.. argg...

last2.. kawan sebilik gak y gegar..

[laki macam ni mmg nak kene sule]

azizul said...[Reply to comment]

ades..asyik terlepas subuh jer..macam mana nih..

boleh mintak mamat tu kejutkan tak??haha

cik nuyu said...[Reply to comment]

dulu ex bf hari2 telepon time pagi2 buta sblum subuh plak tu.. tapi tkde ar suruh pi smayg subuh.. huhu

bagi aku itu annoyying.. geram tul aku tgh2 aku sedap2 tido, ade plak org kaco..

alif haris said...[Reply to comment]

HaHaHa .. egat da bagus sgt r tuh bangun subuh smpai boleh nk ngorat ank dara orag .. ~

uLan said...[Reply to comment]

adesss baiknye muLot!!!! ntah pa pe je...

uLan singgah,shoutbox unggu tak appear la.. huhu

batubata said...[Reply to comment]

‎..insan itu tetap insan..berlaku kepadanya apa yang berlaku kepada insan..salah dan betul..baik dan buruk..namun jika seseorang itu memenuhi hidupnya dengan kebaikan dan ikhlas berusaha mencari kebaikan, kita anggap dia sebagai orang baik..itupun tidak menafikan kadang-kala dia tersalah atau melakukan keburukan..tapi kejahatan itu bukanlah tema hidupnya..jika seseorang itu memenuhi hidupnya dengan kejahatan, sentiasa berusaha ke arah yang buruk, maka kita anggap dia orang jahat..itupun tidaklah menafikan mungkin dia kadang-kala melakukan beberapa kebaikan..tapi kebaikan itu bukanlah tema hidupnya..ALLAH MAHA MENGETAHUI SETIAP KITA..antara hakikat dan rupa..jiwa yang bersih dan jiwa yang kotor..Allah di akhirat menimbang amalan insan..Allah menyatakan "Adapun sesiapa yang berat timbangan kebaikannya, maka dia dalam kehidupan yang bahagia. Dan adapun sesiapa yang ringan timbangan kebaikannya, maka tempat kembalinya neraka hawiyah"..
justeru, berhati-hatilah kita dalam menilai orang lain..jangan terlupa untuk melihat diri sendiri..apakah yang memagari hidup ini; kebaikan atau kejahatan, apakah yang tersemat dalam sanubari; kesolehan atau keburukan?

Takdok kaitam pun. hanya kongsi-kongsi raya.

sha said...[Reply to comment]

bajet bagus kot jantan tu.. tak suka, tak suka.

tapi tak pe la, sekurang2nya, ada jugak pahala dia, kejutkan org lain bgun subuh =)

Cik As said...[Reply to comment]

betul2 cik ungu... cik as sokong betul la... ya, kita memang xleh nilai org baik oe buruk.Tapi kalau org laki kejut org perm bukan muhrim time subuh???? ada pekdah ke... memang xleh nak ukur ikhlas or x dia... Tapi jangan jadikan syariat dikotori sikit najis gituuuu.... no2x,,.,konsep xsalah. tapi tersilap kaedah tu yg slh...hua3x....
sesaje meluah disini gitu.sori ya cik ungu sayang...muah.love u...;)

Khairil said...[Reply to comment]

ramai yang suka mempermainkan agama untuk kepentingan peribadi....sedih melihat agama diperalatkan sedemikian rupa...

asfira aminuddin said...[Reply to comment]

laki spesis camni ada ke? hihi. i tak penah kena pulak. tp mmg annoying la. tak dapat lagi babe. dah dapat hampeh.

hanafijaafar said...[Reply to comment]

aku nak kejut bini bangun subuh, tapi aku call je, dia kata dah terang benderang dunia disinari cahaya mentari yang cemerlang menunjukkan cahaya ke jalan yang lurus.

aeshcame said...[Reply to comment]

oooooh.. x ikhlas rupanye kejut org..igat nk buat pahala..rupanye..jengjengjeng..

nur dhiya' aida said...[Reply to comment]

whoa . sula jugak kang ckp mcm tu -.- grr.
kiddin'

amir said...[Reply to comment]

pagi tadi aku semayang subuh. tak, bukan riak. nak bagitau je.

Anonymous said...[Reply to comment]

hah, kebetulan! stalker kta baru je hanta msg kejut subuh smalam. nmpaknya kita berkongsi pemikiran yg serupa *shake hand* -nisfami-

Fathiah Hamim said...[Reply to comment]

what? menyampah nya.

APAN said...[Reply to comment]

ayat last tu best skali...sebab org bertopeng gini la org lain x pecaya if someone wat something yg baik. mesti pikir ada udang di sebalik batu. huhu...

Abang Long said...[Reply to comment]

Salam...Ibadah yg ikhlas kerana Allah akan terpancar keikhlasannya, manakala ibadah jika bertujuan lain itu amalan org munafik dan kebiasaannya akan terbuka pekung di dada. Apa2pun, jika kita dikejutkan utk solat subuh, just fikir yg positif jer..tak rugi pun

Cik Yana said...[Reply to comment]

Assalamualaikum :)

Erkk! tak boleh blah betul ayat tu. Kalau betul kejutkan, dan dia pun bangun sembahyang sama bagis jugak. Pape pun, biarlah kita bangun subuh dengan niat untuk tunaikan kewajipan kita sebagai umat Islam, bukan niat bangun nak kejut awek supaya awek tu jatuh ati kat kita. Betul tak? Hehehe~


Cik Yana perlukan VOTE korang yang baik hati :)

HaNa Hani said...[Reply to comment]

uish...xikhlas tuh
nak pikat pompuan je wat gitu
dasyat tol
^_^

Ungu said...[Reply to comment]

kejut subuh.

hmm.

menarik.

okbai nak pegi aplikasikan.

Bieha said...[Reply to comment]

Kemain. Macam bodoh.

-aku emo, tak suke orang macam ni urghhh!

Bieha said...[Reply to comment]

Oke, komen aku tadi ditujukan untuk lelaki yang sepisis kau kate tuh, takut kau salah paham -__-"