Friday, May 27, 2011

Persidangan Cukai Malaysia 2011 (Serius ke ni tajuk entri aku??Aghh!!)



Bismillah 



[AMARAN : Ini mungkin bosan tak hengatt punya entri.]


Macam haram tajuk. Educated taknak kalah. Rasa nak lempang diri sendiri. Sudah, sudah. Cukup. Jangan cakap aku budak pandai. Jemu dengar benda sama. Ah..~


24hb n 25hb itu hari jadi committee Persidangan Cukai Malaysia kat PWTC. Menyamar sebagai ahli MATA, aku disuruh jaga kaunter pendaftaran atau registration counter. Haa... Nampak? Nampak tak macam mane aku buat korang fikir aku pandai speaking. 

Heh ~ *mengeluh berlagak





Kami tak membantu apape. Kami cuma tolong habiskan makanan.

Orang kuat program. Kuat menipu.




Bos-bos besar dari seluruh Malaysia datang register. Dari pagi sampai petang. Tiba-tiba datang sorang apek..


"Saya mau register untuk pameran katil punya..."


Huh..???? 


*  *  *  *



Bukan pentas Akademi Fantasia

Sumpah aku takde dalam gambar. Tak perlu cari. Aku kat belakang sofa.



Ok. Jangan tanya aku apape pasal isi persidangan. Sebab aku langsung tak berada dalam persidangan tu.

Owhh ade. 10 minit aku kat dalam persidangan sana. 
Tolong edarkan kertas. 








Moral of the story : Orang-orang kuat selalunya buat kerja ringan-ringan je. Macam...
 err... tolong edar kertas .. ?





8 tindakbalas kimia:

shark said...[Reply to comment]

hoho
abisler pasni
cukai naik:p

syrupmasin said...[Reply to comment]

wuahaha..orang2 kuat mmg kene edar kertas pon :D

nanad said...[Reply to comment]

caya lah ;D

Idah said...[Reply to comment]

apapun tahniah..at least anda berada di tempat orang besar2....punya kuasa veto..hehe

Anis izyan Abd Rahman said...[Reply to comment]

org2 besar masalah die lain , tak same mcm org2 bwah~

delarocha said...[Reply to comment]

buat kerja ringan, bile nak kuat?

hehe

Mohd Ridhuan said...[Reply to comment]

orang2 kuat la jugak...
walupun xkuat mane keje nye...
hehhehee

amir said...[Reply to comment]

Gambar 1st kau pakai baju lain. Gambar 2nd kau pakai baju biru pulak. Apahal??