Sunday, May 1, 2011

Bagai Manchester United Dengan Restoran Mamak

     



Bismillah




Terkilannya.
Terkilannya.



Orang bertepuk-tampar-tempeleng kat kedai-kedai mamak berTV skrin besar. 
Man-U gol, kena tempeleng. Man-U tak gol pun kena tempeleng.
Bila gol, habis satu kedai bersorak. (Termasuk aku)
Bila tak gol pulak, habis satu kedai mengeluh. (Termasuk aku)



Teringat ceramah Ustaz Kazim Elias...

"Berapa banyak tenaga manusia yang terbuang seluruh dunia, hanya kerana taksub nak tengok perlawanan bola. Islam tak melarang umatnya bersukan. Bersukan itu harus. Yang tak harus tu, lepak berjam-jam menonton perlawanan bola. Kalau musim World Cup? Berapa jam darab dengan berapa hari, darab dengan berapa puluh ratus juta orang? Takdak faedah, tuan-tuan.."



Tsukk!!
Pedih hulu hati.





Moral of the story : Kat komen nanti mesti banyak perkataan 'tapi' ... Kompem.



25 tindakbalas kimia:

delarocha said...[Reply to comment]

terasa

udi RUSH said...[Reply to comment]

" tapi " saya suka bola .
" tapi " liverpool menang tadi . ehe .

Khairil said...[Reply to comment]

minat ustaz kazim juga yer....anyway, post yang bagus menimbulkan kesedaran kpd kita semua.....

(tak ada pun tapi....hehehe)

Budak Kampung said...[Reply to comment]

tapi.....tngok kejap ja=)

Syuxer said...[Reply to comment]

cam nak bom je restoran mamak tuh hehe..
anyway..salam perkenalan..singgah sini dan follow u..#837..

hati ini sedih mengenangkan kekalahan tadi..:(

http://syuxermelankolia.blogspot.com/

hanafijaafar said...[Reply to comment]

tapi
tapi
tapi
tapi
tapi
tapi
tapi
tapi
tapi
tapi
tapi
i can go on like this

nub said...[Reply to comment]

tapi...hang sokong mana ni?

manchester???

tapi.. MU kalah...

tapi...tetap sokong...

tapi..kalah tetap kalah.

haha.. tapi.........

ѼdakulalaѼ said...[Reply to comment]

sukan itu best kalau difikir secara positif. dan akan wujud sesuatu yang negatif sekiranya wujud perkara positif.

Kasim™ said...[Reply to comment]

aku pun hairan kenapa orang suka tgk bola.
buat semak je ramai2 kat mamak
TAPI
sebab bola, shisha aku laku harini.
haha. lantaklah sapa menang pun aku xkisah

ira-yoshida said...[Reply to comment]

buat pnat je tgk bola tuh..

haha

Aida Omar said...[Reply to comment]

ayat menusuk kalbu..adesh!! haha

khaifaiz said...[Reply to comment]

Yezza tapi tapi tapi tapir

cik ungu said...[Reply to comment]

delaroc :

terasa....


...oren...

cik ungu said...[Reply to comment]

udi RUSH :

tapi bola itu bulat...


tapi liverpool tak best..

cik ungu said...[Reply to comment]

khairil :

awk mesti minat bola lisut kan ...

cik ungu said...[Reply to comment]

budak kampung :

tapi kejap je pun 2 jam jugak...


lalala...

cik ungu said...[Reply to comment]

syuxer :

bertenang lah..


mari kite daftar nama masuk MU.

cik ungu said...[Reply to comment]

hanafijaafar :

tapi....



...tapi kau sewel kan ..

cik ungu said...[Reply to comment]

nub :

tapi aku tatau aku sokong sapa..

tapi aku sokong selangor..

tapi..

tapi..

tapi kau gila ...

cik ungu said...[Reply to comment]

dakulat :

tapi falsafah kau memeningkan aku..

cik ungu said...[Reply to comment]

kasim :

kau mengambil kesempatan..

bagus..

tak sia-sia hidup..

cik ungu said...[Reply to comment]

ira-yoshida :

penat,kan...

penat menjerit..

cik ungu said...[Reply to comment]

aida omar :

alamak tertusuk...

nenong..nenongg..

ambulan..

cik ungu said...[Reply to comment]

khaifaiz :

apsal sebut-sebut nama sendiri ni..?

dhilla nazli said...[Reply to comment]

huhuhu... suke ustaz kazim. =)