Tuesday, April 12, 2011

Syaitan Tak Bersalah

  




Bismillah




Dari kecik aku tau tandas tu tempat syaitan. Dan sebab itu lah aku selalu takut tiap kali nak mandi. Jangan.... Jangan nak buat kesimpulan bahawa aku ada kaitan dengan kambing. Tidak sekali-kali. Waktu sekolah aku selalu mandi dalam keadaan takut. Agak bodoh perasaan tu. Cis...


Aku selalu terbayang-bayangkan berapa banyak ekor syaitan ada dalam tandas tu dengan aku. Aku benci nak lama-lama dalam tandas sebab rasa cuak tak boleh blah. 
Aku selalu terbayang macamana kalau mandi waktu malam, tiba-tiba ada syaitan padam lampu tandas aku? Dan tiba-tiba lagi bila lampu bukak, ada lembaga tepi aku tengah gosok gigi? Dan lagi satu bayangan ngeri aku, kalau tiba-tiba air shower tuh mencurah-curah warna merah. Tak mungkin itu air water-color. Terlalu banyak tengok tv ni.

Waktu kena mandi subuh-subuh nak pergi sekolah, aku selalu rasa berdebar-debar. Kenapa kena mandi kat tandas? Kenapa aku tak boleh mandi guna mesin basuh? Bukan lagi bersih dan efisyen ke?


Betapa paranoidnya aku dalam tandas masa kecik-kecik dulu. Nak tengok cermin pun asek terbayang tiba-tiba ada pantulan hantu sebelah aku kat dalam cermin.


Bercakap tentang pantulan ... 



Satu hari tu aku cedok air guna gayung, dan aku jengah kepala tengok dalam gayung tu, atas permukaan air tu aku nampak bayang-bayang aku macam biasa. Tapi waktu tu aku tak biasa. Aku masih tak mahir sifat pantulan. Aku terus lari bagitau kakak aku.....





Aku : Angah! Nak tengok bayang-bayang syaitan tak..?







Moral of the story : Bukan....Bukan bodoh. Itu namanya naif. 




Dan naif itu comel. 



28 tindakbalas kimia:

LinE PuTih LiNe HiTaM said...[Reply to comment]

ak masih takut nak msuk tandas..

sebab mahluk ni sll skodeng aku..

blushing sudah.. awww...

shahrihan said...[Reply to comment]

hahahaha..kelakar la..
pandai bercerita..
menarik..:D

LittleGurl said...[Reply to comment]

hahaha. same to me la dear..waktu kecik dulu memang mcm tu. takut tak bertempat. pastu suke bayang mende bukan2. memang dasar kanak kanak tak matang. hahahaha

Cik As said...[Reply to comment]

aduhhh, as plak kawan2 selalu komplen mandi lama ngat... xtakut hantu la kiranya... :)

khaifaiz said...[Reply to comment]

eleh.. tkt lama2 dlm tandas la konon.. Dulu yg selalu ponteng kelas dalam tandas tu bukan kau ker..

shezwan said...[Reply to comment]

aku lak takot kucing masok skodeng aku time mandi.. haha XD

najihatussolehah said...[Reply to comment]

sy pun dulu dok terbayang bape bnyk la syaitan esp semasa azan...ms

ubi said...[Reply to comment]

ceh..betul..buat ptama kali aku rasa syaitan x salah..yg tak tahan asal syaitan nak join gosok gigi.. huh..jga kesihatan sgh setan.

dyg said...[Reply to comment]

sama la..sy pun sampai skang pikir yg negatif je asal g tandas tghmlm..huhu..

hanafijaafar said...[Reply to comment]

ko tau kan blog ko ni background hitam, takut dowh nak pandang. sebab kaler hitam ni bleh buat skrin ni mcm cermin la jugak, pastu nampak syaitonirrajim. maka betul la teori ko tu sebenarnya, memang hantu yang ko bayangkan tu sume ada kat situ masa tu, tapi ko telah bagitau otak ko yang ko terlebih tengok tv je.

boleh tahan banyak jugak hantu yang ikut ko ye.

ira-yoshida said...[Reply to comment]

dah bsar dah tak takut la kan..huhu

sahromnasrudin said...[Reply to comment]

kne hati2 masuk tandas la nie..takut ada kamera asing kan huhuhhhh

nur aisya humaira said...[Reply to comment]

comel plak jdi naif...:)

sye suke duk dlm toilet lme2..tk thu knape...wakakap

cik ungu said...[Reply to comment]

line :

mesti makhluk tu menyesal sampai ari kiamat kan sbb skodeng kau.

cik ungu said...[Reply to comment]

LittleGurl :

bukan tak matang laa...
imaginasi tingkat tinggi namenye,
huhuh

cik ungu said...[Reply to comment]

cik as :

cik as sesuai jadi cleaner toilet.
mesti bekerja dengan gembira sakan

cik ungu said...[Reply to comment]

khaifaiz :

tolong sikit ehh.
tuduhan tak berasas.
bila masa aku ponteng kelas sorok kat toilet????






aku sorok kat blakang kiosk la.

cik ungu said...[Reply to comment]

shezwan :

err...........



kau lagi seram punya fobia.
kucing itu tak bersalah.

cik ungu said...[Reply to comment]

najihatussolehah :

haa..btul2.
time azan macam terbayang hantu tu sume hilang mc asap jin.


imaginasi tingkat tinggi.

cik ungu said...[Reply to comment]

ubi :

mane la tau.
skrg kan banyak penyakit.
setan da la takde klinik.

cik ungu said...[Reply to comment]

dyg :

tengahmalam dlm tandas memang pikir negatif infiniti

cik ungu said...[Reply to comment]

hanafijaafar :

kau mesti nampak reflection muka syaitan kan masuk page ni.
die pakai spek. kan?kan?


tu la pasal.sume nak ikut aku.
kalau ye pun minat, tak perlu la follow ke mane2 kan.

kotak followers tu patut ade 80jota followers. tapi tak nampak.

cik ungu said...[Reply to comment]

ira-yoshida :

da besa x takot..?






sape cakapppppppp..???

cik ungu said...[Reply to comment]

sahromnasrudin :

tau xpe.
bahaya2.
body dah la hodoh.
wat malu dunia akhirat je

cik ungu said...[Reply to comment]

nur aisya humaira :

err..

awak mesti bukan berasal dari planet bumi.

zer0xs said...[Reply to comment]

bengong.... hahaha bunguks pun ade gak.... paling tepat.. kecacatan mental... :p

cik ungu said...[Reply to comment]

shahrihan :

mekaseh..

sila puji lagi..

cik ungu said...[Reply to comment]

zerox :

kau ganda dua