Sunday, April 3, 2011

Dangdut Itu Cool Whattt ... !





Bismillah






Ini serius. Sila kerutkan dahi sampai dua-dua kening korang bercantum.

Jawab soalan dalam hati :


1. Adakah korang banned lagu-lagu dangdut sebab korang rasa dangdut tu lagu kampung? 

2. Adakah korang mengutuk orang-orang yang minat Mawi saat kegemilangan beliau beberapa tahun lepas?

3. Adakah korang kata korang tak tengok Akademi Fantasia sebab rancangan itu bodoh?



Kalau korang jawab 'ye', korang sebenarnya agak poyo. Cuba untuk menjadi seorang yang cool. 



Jangan gelak! Jangan gelak! Haip! Haip!




Padahal kalau kau duduk sorang-sorang kat rumah, terdengar lagu dangdut, kaki kau bergerak-gerak jugak. Ketuk-ketuk pen jugak kat meja ikut beat lagu dangdut tu,kan? Tapi depan orang kau maki habis lagu dangdut sebab kau nak nampak cool. Ade?


Dulu, semua orang minat Mawi. Sampai golongan yang tak minat Mawi tu rasa diri cool sebab tidak minat Mawi. Tolonglahh.. Itu ke ukuran ke-cool-an korang? Ade?


Ye. Memang agak bodoh rancangan itu. Suara tak sedap mana pun. Tapi adakah bila korang kutuk AF dan kata korang lagi suka tengok American Idol, korang rasa korang cool sebab korang tak suka AF? Tapi time takde orang kat rumah, kau tengok jugak senyap-senyap kannnn.




Hek elehhhh.. Rilek sudeeyyy... !~




Moral of the story : Rilek-rilek ayam itu cool. 
                             Trying too hard to be cool ..?  Itu poyo.





29 tindakbalas kimia:

zulkifli said...[Reply to comment]

1. tak
2. tak
3. tak

m i cool enough?

khaifaiz said...[Reply to comment]

dangdut best... yehaaaa

En. Boss said...[Reply to comment]

cukup2 la tgk goyang gerudi itu....Malaysia punya Inul ka malam td tu? kuikuikui

Nasriq said...[Reply to comment]

goyang goyang goyang kepala dengar lagu dangdut...
goyang goyang goyang kepala...

LinE PuTih LiNe HiTaM said...[Reply to comment]

nape sejak akhir ni aku asyik bace N3 pasai lagu.. ermmm....


btw, rajin mghapdate.. keroncong n gazal okey gak ape...

asfira aminuddin said...[Reply to comment]

babe! tapi bila i karoke i cari lagu dangdut gak. mcm kool je bila nyanyi. haha.

shezwan said...[Reply to comment]

palang dandut! ngee..~~

sahromnasrudin said...[Reply to comment]

say ingat lg masa mawi tgh nak org opis saya panggil saya mawi..so saya layan je la hehehheheee

DaK CoMoT said...[Reply to comment]

cooll babe!hahaha xsemestinya apa yg kita xsuka org xsuka dan xsemestinya apa yg kita suka orang suka...so terima ja kesukaan dan ketidaksukaan itu..hehehehe =)

KBK said...[Reply to comment]

dangdut?..
yesss......

Peri PiA said...[Reply to comment]

hihihi :P

alololo,jom gi mkn

dayya dayyanna said...[Reply to comment]

dangdut jom! haha

pok meng said...[Reply to comment]

joget dangdut !

chah said...[Reply to comment]

hahaha... pandailah adik cute ni...

cik ungu said...[Reply to comment]

zulkifli :

1. betul
2. betul
3. salah


ok. tak cool.

cik ungu said...[Reply to comment]

khaifaiz :

tak syak lagi.
memang kau lah org yang aku nampak bergelek haritu.

cik ungu said...[Reply to comment]

Inchek Boss :

saya nampak ada orang gelek kat ofis malam2 selalu.
sape je yg duk kt ofis tu malam2 kalau bukan encik bos??

cik ungu said...[Reply to comment]

Nasriq :

kepala tanggal, jangan salahkan ibu mengandung.

cik ungu said...[Reply to comment]

line :

sebab skrang zaman kelalaian.

cik ungu said...[Reply to comment]

asfira :

bleh ka karok skaliiiiiiiiii

cik ungu said...[Reply to comment]

shezwan :

tetttt! jawapan salah!

cik ungu said...[Reply to comment]

sahromnasrudin :

wahhhhh..
nak kata diri macam artis ke?
aghh!!

cik ungu said...[Reply to comment]

dakcomot :

saye tau kau peminat setia Amelina kannnnnn!

cik ungu said...[Reply to comment]

KBK :

yes? no? alright?

cik ungu said...[Reply to comment]

Peri Pia :

huh?

ni dari planet mana punya jawapan niee??

cik ungu said...[Reply to comment]

dayya :

jom.



jap.
warming up dulu.

cik ungu said...[Reply to comment]

pok meng :

ramai plak ajak aku bersenam ni

cik ungu said...[Reply to comment]

chah :

akhirnya....


ada jugak org puji aku.


mengidam.

El said...[Reply to comment]

seriously tiga-tiga tu saya tak minat and even kalau Johnny Depp yg cool gile tu minat dangdut, tengok AF and fan Mawi (whaddefu) saya akan benci Johnny depp seumur hidup dia. seriously