Tuesday, March 8, 2011

Sila Lihat Dan Puji. Tak Puji Siap Kau ... !

  

Bismillah 
  





Fokus yang baju merah... (yang putih pun ok gak)

Haahhh!! Puas hati dapat jumpa T-Rex !!


Mak aku dah beli khemah, kolam swimming pool plastik dengan basikal baru untuk cucu-cucu dia.

Bulan lepas balik, diorang dapat baju baru. 

Minggu depannya balik, diorang dapat kasut baru. 

Minggu depannya balik, diorang dapat mainan baru. 

Minggu ni balik dapat khemah. 


Aku terasa macam aku ni ...........................................
.......................... anak angkat  .......? ~ 

Duh ~  




Jangan mengutuk. Tu je gaya yang aku tau.


Nad siap main kejar-kejar ngan budak toyol tak hijau ni. Mengekek ketawa. Aku jadi risau. Ketawa macam putus nafas. Bukan T-Rex.. Tapi Nad yang mengekek tak cukup nafas. Ya.. Seram.. 


Diorang lari keliling meja, Keliling sofa. Keliling khemah. Aku macam ... wadde..?~


Iman dah pandai sebut 'Peace!' tapi jari dia tak reti buat lagi. Semua jari dia angkat. Nasib tak angkat jari tengah je (apakahh? apakahh?..)





Tooomeeeeiiinyyeeeee.....!!~

Nak balik, Iman salam dengan cium tangan.
Iman kiss pipi aku, dan... ya... air liur meleleh..




Terima kasih budak gemok! Ciksu shayang kamo!




p/s : Bila Fifi dah besar sikit Ciksu cite pasal Fifi pulak okeh!
p/s : My Kapten, belum masa lagi la~ Weee... ~






Moral of the story : Inchek Boss! Tolong jangan kata saya kemaruk nak kawin okeh!




30 tindakbalas kimia:

KHRLHSYM said...[Reply to comment]

comel? huhu

FarhanaLicious said...[Reply to comment]

ala comel nye... berapa tahun tu?

khaifaiz said...[Reply to comment]

tembamnye pipi.. lempang pun sodap.. hahaha

Eda said...[Reply to comment]

alololo...tomeynyeeeeee..hehe

Hanis Azla said...[Reply to comment]

so cute.. geram sgt tgk..

En. Boss said...[Reply to comment]

kalau betul pun apa salahnya...

Dah bole kawin dah pun cucu! =p

Encik Luncai said...[Reply to comment]

comelnye..

lama tak jenguk blog cik ungu..kamo sihat?

Wanie Affandi said...[Reply to comment]

anak sedara sy pon nama iman...baru 5 bulan...nama penuh iman mohd bin hud..heehe

Aoi@riena said...[Reply to comment]

meh sini aku nak puji...
gedixxx giler wehh baju putih tu...
insaf la.insal la... tolong la insaf...

aleen aiden said...[Reply to comment]

mak aih,besnya dpt nenek mcm nih!tetiap minggu d kasi adiah.huuu

LinE PuTih LiNe HiTaM said...[Reply to comment]

mcm ne nak pikat org pakai baju putih tudung itam ni ekk.. ade cadangan...


misi.. nak colek t-rex...

Cik As said...[Reply to comment]

a'a la...xsabar nak tgok anak2 cik iqa..pasti sgh chooomelll(66)hehe...t-rex sgh chubby...kim salam kat t-rex ya cik ungu,anyway nama dia sbnar apa ya.hahaha

James Buns said...[Reply to comment]

kau patut kawen la farah..

kah kah kah..supaya kau tak rasa di anakkan tiri
sgt~

cik ungu said...[Reply to comment]

khairul hisyam : jahatnye kate x comell..

cik ungu said...[Reply to comment]

farhanalicious : huhhu..setahon 6 bolannn... saiz macam dah tingkatan 4..(ok tipu..)

cik ungu said...[Reply to comment]

khaifaiz : berani la lempang die..langkah mayat diri sndiri dulu..haha

cik ungu said...[Reply to comment]

eda : tomei kann kann kannnnnnnnnn !~

cik ungu said...[Reply to comment]

hanis azla : tengok makcik die aa...

cik ungu said...[Reply to comment]

inchek boss : boleh3..up elaun saya bagi 18jota hengget, bleh saye kawin arini jugak!

cik ungu said...[Reply to comment]

encik luncai : tomei aa sbb makcik die tomeii..
alhamdulillah sehat. sibuk ngat ngan labu smpai lupa dtg kannnn

cik ungu said...[Reply to comment]

wanie : bleh la join Persatuan Iman SeMalaysia

cik ungu said...[Reply to comment]

Aoi : mekasehh... cekgo aku ckp org2 yg ske kutuk tu tanda jeles...kau ni punn..jeles tu cover2 la skit....allalalla!~

cik ungu said...[Reply to comment]

aleen : awk nak jadi cucu mak sy x? banyak lagi jawatan kosong tuh.

cik ungu said...[Reply to comment]

line : kau sebenarnya ada masalah penghadaman kan sejak kebelakangan neh?

cik ungu said...[Reply to comment]

cik as : alamak cik as niii...tu dah tulis tuu name Iman. Iman Mukhlis.


anak2 saye? mihahahahhaaha... taknak bayang..taknak bayanngg..

cik ungu said...[Reply to comment]

james : kawen...ni lagi sorang. kau bagi aku 18jota hengget, esok gak aku kawen.

Cik As said...[Reply to comment]

hahaha, adusss..mataku udah juling.terlepas pandang...iman mukhlis,wah..nice name,nak booking terus la iman ni.wat menantu nanti besar..hahah,kawin x lg..bajet ngada:p

Anonymous said...[Reply to comment]

ololo gamba last skali tu.. dia dah pandai posing, macam makciknya jugak. ekeke. bestnya jadi cucu kan.. org ni sayang org tu sayang, semua sayang. kuikui.. ye, silalah kawen awk. t-rex pun nak kawan ramai jugak- nisfami

cik ungu said...[Reply to comment]

cik as : wahahaha..mane blehh mane blehh. ciksu die nak simpan die dalam tupperware. taknak share2. haha

cik ungu said...[Reply to comment]

anis : miaahahhaha. haruslahh. mesti skrg awk rase mengidam nak jadi anak sedare kite kan. dapat khemah! :p