Saturday, March 5, 2011

Nak Hentam Orang Pun Cover La Sikit ....

   


Bismillah 





Makhluk A marah. Kepala berasap. Makhluk A tak sabar nak balik rumah nak buka blog. Tak sabar nak tulis entri penuh carut dan maki. Makhluk A klik ' New Post ' dan terus menaip-naip-naip. Banyak perkataan yang Makhluk A taip sebenarnya tak ada pun dalam Kamus Dewan Bahasa dan Pustaka. Apatah lagi dalam buku Fizik keluaran Sasbadi. Lepas dah puas maki, Makhluk A klik ' Publish Post '. Makhluk A senyum puas hati.



Persoalannya !




Puas hati ke?




Banyak ye aku tengok bloggers duk hentam memaki dan mencarut dalam blog bila tak puas hati kat sape-sape. Ye..ye.. Faham. Orang tengah bengang la katakannn.. Tapi sampai mention nama bagai, perlu ke? Haa.. Jangan nak guna ayat "Aku punya blog, aku punya suka.." nak argue pasal ni. Nak marah, boleh marah. Tapi berpada lah.Ni maki sana, carut sini, tuutt sana, tutt sini. Sedar tak benda tu mengaibkan orang? (Nampak tak gaya aku yang macam-bagus-bagi-tazkirah-tapi-aku-pun-cam-bangang tu.?) Bagi hint-hint dah la kalau nak lepas geram pun.. Tak payah la duk caci maki sampai tenggelam keyboard tu haa.. Dah kaya sangat la tu nak beli laptop baru kannn. 



Yang slalu moody tu boleh amik ni, tampal kat dahi.



Kalau tu je cara kau nak lepas geram, tulis dalam diari. Yakni diari yang betul-betul diari. Blog bukan sebijik diari, unless kau private blog kau. Dan tolonglah jangan gunakan entri caci-maki kau tu untuk lariskan trafik. Kau pun buat silap juga. Dah la kat rumah mengumpat, kat kelas mengumpat, kat tempat kerja mengumpat, ni dalam blog pun nak ngumpat lagi. Sebenarnya,kan.. Blog-blog hentam-maki-carut orang ni buat orang lain menyampah. Bayang kalau dalam entri-entri tu semua ditujukan kat kau balik. Kau suka?




Moral of the story : Kalau bengang sangat, ada cara senang. Santau. Pastu silakan masuk neraka. Sekian.

  





27 tindakbalas kimia:

Sitisifir10 said...[Reply to comment]

mantap!! memang betul pun nasihat ni... :))

Eyka said...[Reply to comment]

eyka ada buat ke?? huhu..T.T kalu ungu ada nmpak eyka buat tgur tau! huu..:( tapi eyka sokong stement cik ungu...menjana minda betul! thumb up! hee:)

sunsnake@budakbalun said...[Reply to comment]

buku keluaran SASBADI ekk?? hehehe lama dah tak dengar nama tu.. maklumlah.. dah 13 tahun tinggalkan alam sekolahhh!!

aienz nawawi said...[Reply to comment]

huhuhuhu .
santau pastu masuk neraka


baru je buat entry tak puas hati
tapi tade la plak sampai nak mntion name org tu
kang mengaibkan dy la pulak kan

aienz nawawi said...[Reply to comment]

huhuhuhu .
santau pastu masuk neraka


baru je buat entry tak puas hati
tapi tade la plak sampai nak mntion name org tu
kang mengaibkan dy la pulak kan

Juli said...[Reply to comment]

ntahnyer. tuju-tuju maki dalam blog sendiri. mcam bagus! rempit ade!kalo tuju-tuju cinta kat cik ungu, takpe la jugok

Cik As said...[Reply to comment]

wah,berapi nya cik ungu sweet punyer statement kali ni.. tapi as sokong...bagus2, ada moral gtu...keep writing...sayang kamu..(^^)kalau as ada silap salah,mohon maaf ya...hehe

kakchik@ella said...[Reply to comment]

hidup cik ungu!! hihi .. setuju dgn n3 cik ungu ni.

ctpayong said...[Reply to comment]

Bismillah
beto2. sokong 360deg. baca doa sebelum buka blog supaya tak marah-maki-hamun-c***t-dll. doa makan pun boleh sbb berdoa bererti mohon pertolongan dari Allah..si setan tu sure frust punya xminta tolong dari dia.

apa lah gadoh2 ni. maaf zahir batin sudey...heheee raya lambat lagi la kak ct.

delarocha said...[Reply to comment]

fuhhh..marah sape ni??

Aoi@riena said...[Reply to comment]

kecik ah gamba doa ko tu...
xde tumbesaran ke?

PendekarPetai said...[Reply to comment]

selalu gak aku jumpe blogger cenggini... yg bukak aib org pun slalu aku jumpe dowh... huhu

rj Etika said...[Reply to comment]

wahahahaha...santau!!!!
boleh buat la lepasni. XD

cik ungu said...[Reply to comment]

sitisifir : mantaapp.....heyyaaaaaaaaakk!! huhu makasih ya mass...

budakbalun : Sasbadi, Pelangi yang paling glamer. berjuta2 kat rak tapi tak dapat A jugak..miahahaha

cik ungu said...[Reply to comment]

eyka : eyka de buat ke? x pasan punn..huhuhu takdela. eyka xde mention name sape2 kann..besela tu tulis marah2. ungu pun pernah maa..hohooh..


aienz : huhuhu...betol3.. hint2 je dah la. kalau family die terbaca, kan ke malu. kite pun penah bengang.wa3..~

cik ungu said...[Reply to comment]

Juli : ape ni..ape ni..malo la aku camnehh.. nak ngorat cover2 la sikitt...miahahahha


cik as : hhohoh..cik as xde wat sala punn..same2 ek. slamat hari raye cik as.huhuh

cik ungu said...[Reply to comment]

kak chik : hoiyehh2! hidup sayeee!jangan lupa undi eh.hohooh


ctpayong : btol3!~ slamat hari raya untk tahun ni punye ye.hoho

cik ungu said...[Reply to comment]

delarocha : tak mara sape2 pon..mara ade toyol smalam curik duet.


aoi : aku mmg saje nak test kehebatan mata kau...

mmg kecik.aku curik kt uncle goog.

cik ungu said...[Reply to comment]

pendekarpetai : banyak org cmni..maklumla.memaki tu kan agak seronok..miahahha


rj etika : santau jangan x santau. ajak aku skali ok.miahahah

Eyka said...[Reply to comment]

mecasih!^^ *klu ade tegur aww! hee:)*

Aoi@riena said...[Reply to comment]

ko perli ke.. mata aku dah berkuasa hampir2 500...
x perlu test... kompem fail.

|| sue-imanja || said...[Reply to comment]

bab tak sabar nak balik umah coz nak bukak blog yg tak tahan tu...hahahaha..terbaeklah!

En. Boss said...[Reply to comment]

patutla sakit badan 2-3 minggu ni...ada org kutuk sy tp tak sebut nama saya...uhuk2!!

kalau kutuk x sebut nama tp terasa org tu kutuk pula bagaimana?

cth: baru lepas sesi kutuk mengutuk2..pastu balik umah masing2, post kat blog dan masing2 baca blog mangsa kutukan masing2 utk melihat ada tak isu kutukan,mengutuk,dikutuk dan sebagaianya walaupun xde nama ditulis?

cik ungu said...[Reply to comment]

eyka : same2 cik eykaaaaa!~

cik ungu said...[Reply to comment]

Aoi : siyes?
bukan 800 ke..?

cik ungu said...[Reply to comment]

sue manja : sbb x kaya sgt, tepaksela tnggu balik nak bukak laptop. kalau terlebih kaya, bleh guna fon mahal bukak blog.huhu

cik ungu said...[Reply to comment]

inchek boss : pehhhhhhh...
inilah study case paling susah sy penah jumpe.
lebih susah dr soalan case dr. nik.