Monday, March 14, 2011

Mengukur Kebodohan Blog Sendiri

Bismillah




Banyak blog yang aku masuk, aku rasa kagum. Banyak jugak yang aku rasa menyampah (Jujur sangat pun tak elok..err....). Tapi macam biasalah, korang mesti kata 'Blog aku, aku punya suka lah!'. Ok..Ok.. Sukati kau lah yer. 


Benda first yang timbul dalam kepala korang bila masuk page aku, mesti ..


'Awatnya yang gelap semacam ni.. Dah ada gaya kawasan tanah perkuburan sikit la..'


Memang. Misteri tak? Ada rasa macam nak mengenali tuan blog dengan lebih mendalam tak? 
Ada rasa macam 'hot' tak tuan blog ni?
Ada rasa macam nak lempang tak tuan blog ni sekarang?
Ya... Terima kasih.


Apa yang korang akan perasan tentang ketiadaan medium-medium dalam blog aku adalah :


1. Banner
    Aku sampai sekarang masih lagi blur macamana korang letak menatang banner tu siap boleh link. Jangan...
    Jangan kata aku bodoh. Aku cuma kurang pandai.


2. Nuffnang/Churp2/Adsens
    Aku belum pernah bernafsu nak cari duit dari sini. Entah la. Apa? Aku tak reti meng-optimum-kan
    penggunaan blog? Habis kalau aku reti pun, kau rasa aku nak share ke duit tu ngan kau? Tak tau ke aku ni 
    kedekut tahap petala ke-lapan? (Dan sebenarnya jugak, aku tak reti buat menatang tu. Ahh...~)


3. Award
    Dulu ada. Bukan tak appreciate, tapi rasanya kalau kumpul banyak-banyak kang ramai pulak yang dengki. 
    Tak pasal-pasal ada orang sabotaj blog aku. Pastu masuk Buletin TV3. Tak pasal-pasal satu Malaysia tau 
    address blog aku. Dan tiba-tiba aku lebih glamer dari Cikgu Shida kesayangan korang tu. Dan bila trafik
    aku mencanak-canak naik, kau jugak yang buat muka ungka. (Ya...bajet artis bukan statement ni.?)


4. Contest
    Sama macam Nuffnang. Belum bernafsu nak join apa-apa contest. Contest paling last aku join adalah
    Pertandingan Nasyid Daerah. Nombor 3. Dahh.. Tak payah buat muka macam ada bencana alam. Apa?
    Ingat orang ganas tak hafal lagu nasyid ke? Tolong skit... Ni bukan dalam hati ada taman dah ok.. Ni dah
    siap ada hutan hujan tropika dah ni haa..


5. Tutorial
    Apakahh?? Aku pun cam jahanam, ada hati pulak nak jadi tutor orang lain. Memang 'selamat datang' 
    kepada kesesatan yang nyata. Aku cuma mahir satu benda. Sedawa sambil ketawa. Kalau kau rasa dah 
    kurang kerja sangat yang boleh dibuat, boleh Formspring aku untuk pendaftaran kelas.


6. Ceritera Chenta
    *perenggan ini cuma ilusi


7. Lagu
    Ape ni? Ape ni? Kau nak baca ke nak dengar lagu? Kalau nak dengar jugak, tangan kanan sila klik mouse
    ke blog aku, sambil tangan kiri sila klik mp3 sendiri di sebelah. 




Memangg..memangg. Blog aku cacat. Tak sempurna. Banyak benda yang takde. Bukan blog aku dipinta lahir ke dunia macam ni. Bukan blog aku pinta kasih dan manja. Bukan juga rayu simpati. Namun blog aku punya hati. (Kejadahhh..?????)




Moral of the story : Ya.. Aku biasa-biasa saje. Blog pun biasa-biasa saje. Tapi aku rasa cukup.



39 tindakbalas kimia:

Niena lol said...[Reply to comment]

dah macam blog aku je..
tak ada semua natang tu =)
gimmie 5 sikit boleh?
haha

Syat0za said...[Reply to comment]

huh? buat banner pun tak tau lagi ek? :(

meh zai ajar meh :)

part 1 : http://www.syatoza.com/2010/11/tutorial-buat-banner-di-photoscape.html

part 2 : http://www.syatoza.com/2010/11/tutorial-masukkan-banner-dalam-blog.html

try2 =)

ubi said...[Reply to comment]

kita serupa~~~~..
hahaa

sop said...[Reply to comment]

mmg bagus membuat penilaian blog sendiri untuk menjadi lebih baik.. :)

Ungu said...[Reply to comment]

Tahu tak.

Tak semua blog mampu buat aku gelak sengih busuk macam ni.

nombor 2 hingga 7, langsung tak wujud dalam blog aku.
Sebab-sebab yang sama dengan kau.

Terima kasih.

hanafijaafar said...[Reply to comment]

ko nak aku komen panjang ke pendek ?

delarocha said...[Reply to comment]

terpulang pada individu

khaifaiz said...[Reply to comment]

mcm perli blog aku je.. ermm.. nk gi jauh2 la cenggini

Cik As said...[Reply to comment]

wah,mantop ayat cik ungu....hahaha, tapi i still suka baca kat sini.santai n giler2 tapi ayat power la.. i like gtu....muahaha... tapi blog cik ungu nice bg pandangan as...:)

nub said...[Reply to comment]

sama lah kita..cuma aku bru jaa ada nuff utk 2 bulan..tu jaa..adeh..slownya aku. ahah

LinE PuTih LiNe HiTaM said...[Reply to comment]

semakin nk bekenalan rapat ni...
ade tak y nk marah???

Aoi@riena said...[Reply to comment]

kebodohan blog ko adalah pada tahap 10.. sila tingkatkan prestasi anda.. sekian, trimasss..

si para para said...[Reply to comment]

ketidak sempurnaan itulah yang membuat kita hidup..

err faham tak ni..aku pun kurang faham.hehe

si para para said...[Reply to comment]

sory..komen kat atas tu di luar kawalan..sebab komen masa tengah lapar..sila abaikan yer.hehe


blog ni dah comel..kacak..cuma biasa la..tak semua sempurna kan? hehe

err komen ni nampak macam cerdik sikit tak berbanding yang kat atas tu...

James Buns said...[Reply to comment]

haha...

dasyat nya blog ini..superb!

Fawwaz said...[Reply to comment]

Yang paling penting Blog bukan untuk tempat mengumpat dan merapu...Apa ada hal,, lawa-lawa pun kentut busuk jugak kan..muahaha

qlah said...[Reply to comment]

tidak , tidak , blog anda sempurna ! hehe :)

p/s: slm prknln :)

intan.maisarah said...[Reply to comment]

ooo lee..
setuju!

cik ungu said...[Reply to comment]

niena lol : gimme 5 mehh! sep gune kaki! oyeh2!

cik ungu said...[Reply to comment]

syatoza : mekaseh d atas info! kene tnggu nafsu buat banner dtg dlu la..hhoho yiieeehaaaaa!!~

cik ungu said...[Reply to comment]

ubi : mane leh serupaaaa..aku artis, kau peminat aku ok? miahahahah

cik ungu said...[Reply to comment]

sop : ya..kalau sy yg buat penilaian, memang buku rekod merah selalu. mak ayah kene dtg perjumpaan pibg.

cik ungu said...[Reply to comment]

ungu : tahu tak.
kau kan sengal.
sebab tu susah nak cari yg abnormal mcm kau.

jap..maknenye aku abnormal ke?
cis..

cik ungu said...[Reply to comment]

hanafijaafar : hmmmmmmmm... jap2.. bagi aku masa nak ukur jap..

cik ungu said...[Reply to comment]

delarocha : sah!
kau nak kata blog aku cacat!
mekaseh!

cik ungu said...[Reply to comment]

khaifaiz : apsal plakkkkkkkk.. blog ko x ckup sifat cm blog aku gak eh?

kesian artis bajet cm kite kan. haha

cik ungu said...[Reply to comment]

cik as : wuhuhuuh..jangan larr..jangan lar poji2.. malo lar...

hnssff..hnsff..~


*aksi riak berlanjutan sampai minggu depan..

cik ungu said...[Reply to comment]

nub : silap la kau dedahkan info cmtu.. memang duit nuff kau tu nanti kene kongsi 2 la ngan aku.

cik ungu said...[Reply to comment]

line : aku dah lama sangsi dengan kau sbnrnya...
kau ni normal ke x..?

cik ungu said...[Reply to comment]

Aoi : 10 dari 18jota?..

owh..
terlalu pandai blog aku ni.

susah..susah...

cik ungu said...[Reply to comment]

si para para : ni lagi sorang yang aku sangsi..

inchek para2.. kamu normal bukan?

ya..terima kasih atas due2 komen. bagi saye due2 pun adalah cerdik..ehem..


*cekgu sy kata menjaga hati org adelah perkara mulia.. alalaaa..~

♥ kyu said...[Reply to comment]

hahahaha :)) tergelak baca post ko ni..

Alexandriana Alia said...[Reply to comment]

yang penting blog ni punya engkau. cukup

cik ungu said...[Reply to comment]

James : tolong..jangan puji...aku malo ngan orang kampung sume..

cik ungu said...[Reply to comment]

Fawwaz : alaaa..baru nak mengumpatt..tak jadi la cmni! *emo


*sape kate..?? kentut aku wangi ok.

cik ungu said...[Reply to comment]

qlah : miahahaahhaha..lagiii..puji lagiiii..!mengidam nak kene puji niehh!!

cik ungu said...[Reply to comment]

intan.maisarah : setuju? sila AFUNDI saye okeh! undian pukal lgi bagos.

cik ungu said...[Reply to comment]

kyu : tergelak takpe. kalau kau ternanges, rasa bersalah plak aku kang

cik ungu said...[Reply to comment]

Alexandriana : peh.. terharu siot.. kata2 kau macam alexander d great plak... ahh~