Sunday, February 27, 2011

Sekurang-kurangnya aku update !



  
Bismillah  



  

Story 1 : Nombor 4


Movie Number 4 memang two thumbs up! Dan kau si hero Number 4..! Kau hensem ok! Aku nak motor Ducati macam Number 6 pakai. Walaupun aku ada kesedaran sivik yang kaki aku mungkin takleh jejak tanah, tapi takpe. Nawaitu tu yang penting. Ekh..? Kuar dari cinema, tiba-tiba ramai gila superhero Planet Lorien ...


" Aku Number 7!"
Apa? Macam langsuir? Aku sokong...

" Aku Number 5!"


Kejadah entahhh...~ Ni la orang kata teknologi bawa pengaruh buruk. *kerut dahi~



Story 2 : My Kapten


Team Economics kalah bola. Alahh.. rilek la. Shah Cup je pun. Entah siapa-siapa ntah Shah tu, bukan kenal. Yang nak direbutkan sangat 'cawan' dia tu kenapa? Beli sorang satu kan senang. Well, My Kapten.. I'm surely proud of you! 


* May not be your best performance, 
   but I guess, that was good enough for me to cheer 
   right from the grandstand. ~



Story 3 : Puak


Bila kau kepala gila-gila, tak semestinya geng kau mesti semua gila-gila.
Bila kau pakai shawl Yuna, tak semestinya ahli geng kau semua ahli shawl dan klip reben gedabak kat kepala.
Bila kau pakai jeans koyak lutut, tak semestinya ahli geng kau takde yang kaki surau.
Bila kau budak tahfiz, tak semestinya ahli geng kau sume berjanggut dan berkopiah.


Tak bosan ke hidup berpuak-puak?


Bukan dunia ni kita share sama-sama ke?




* Thanx cik as ! Ukhuwah fillah ~




Moral of the story : By the way...  Aku Number 9 ..!







24 tindakbalas kimia:

ipa faiza~ said...[Reply to comment]

my kapten ngn puak tu movie baru ke??

**bengong x aku x tau cite2 baru kt panggung?

hahahaha

cik ungu said...[Reply to comment]

ipa : kau la orang paling lurus macam pembaris setakat ni...


..dan ya..
kau agak bengong..aghhh!!~

James Buns said...[Reply to comment]

HHAHAHA

MY CAPTAIN.

hepy semacam..:)

ipa faiza~ said...[Reply to comment]

bengong itu perlu kadang2 oke. hahahaha

cik ungu said...[Reply to comment]

james : apsal pulak hepi pulakk.. kau suke menambahkan perasa laa..

cik ungu said...[Reply to comment]

ipa : itu kdg2 oke... ini mcm setiap mase ni..hohoh

Bambam said...[Reply to comment]

amende nmbo 4,6,7 tuh?

LinE PuTih LiNe HiTaM said...[Reply to comment]

mcm memerli jek...

LinE PuTih LiNe HiTaM said...[Reply to comment]

oh btw.. aku tertengok kat
Cik Ungu's Captured Moments tadi...
terkesima kat pic "yiieehhaaaa gila~"
nak kate mcm ne ek..
malu la... teeettt......


sile delete comment ini...

cik ungu said...[Reply to comment]

bambam : erk....sungguh kau buat2 taktau ke ape ni?

cik ungu said...[Reply to comment]

line : perli ape ntahhhh...terase ek?miahahah



line lagi : bongok~

amir said...[Reply to comment]

kau hidup dalam kalangan puak gendut ye?

En. Boss said...[Reply to comment]

walaupun anda no.9, sila ganti ratusan kertas saya ye superhero!! :P

Bambam said...[Reply to comment]

oke. Dah tau. Im number 4 tu kan? ceh ceh

asfira aminuddin said...[Reply to comment]

kahkah! nasib i tak gi tgk bola aritu. kalo tak hampeh dan penat jek! hihi.

cik ungu said...[Reply to comment]

amir : aku hidup dlm kalangan puak afrika utara..



inchek boss : alehhhhhhh...nak berniaga mesti ada rugi skitt inchek boss..!! lalalaal..~

cik ungu said...[Reply to comment]

bambam : sejak2 kau dlamun chenta ni, kau banyak ketinggalan...ahh~


asfira : cis berani u cakap cmtooo...pukul kang haa...miahahha~

amir said...[Reply to comment]

kau tak sedar diri ya. tp bila difikirkan; muka kau memang ada iras2 forest whitaker

Cik As said...[Reply to comment]

salam,hai cik ungu, wah ada nma kite la kat blog die...har3x..thanks2... jazakillah.. ukhuwah fillah abadan abada.:)miss u.

cik ungu said...[Reply to comment]

amir : kepala lutut kamuuuuuuu...aghhh!~


cik as : huhhuhu...comel kan!kan! 5hari 5malam nak letak nama tu haa...sila terharu.hoho

Cik As said...[Reply to comment]

hahaha...wah, ni makin sayang sgt pada cik ungu ni..;p

cik ungu said...[Reply to comment]

cik as : owhh..malo2~ pipi dah merahhh....

nik lan nik mat said...[Reply to comment]

oiii...ckp bhs melayu...aku xfhm ler...

pape pun awek kt dlm gmbo tu cantik...kalo kosong,aku blh tlg isikn

cik ungu said...[Reply to comment]

nik : kau ni..apekahh?apekahh? jangan wat aku meyorok di balik tudung saji bleh?