Sunday, January 23, 2011

Kau Tengok Wayang Duduk Diam-diam Boleh Tak ??

Bismillah





Haritu tengok movie Faster. Masuk-masuk je dah tension. Ade sister ni sudah amek wa punya seat. Bila tanya "Sis, ni seat kitorang ni.." sambil tunjuk tiket, sister ni boleh geleng-geleng kepala pulakkk. Aku punya muka time tu macam 'eh-kau-ni-tergeleng-geleng-apahal'. Pastu kitorang cakap lagi yang dia da duduk seat kitorang, kot-kot dia tak dengar. Pastu dia boleh buat muka kueh bingka sambil cakap "eh..taknak..". Taknak ape kak oiii!! Aku tempeleng nak?? Beberapa saat pastu baru pakwe die kat sebelah macam tersedar dari alam khayalan dan bangun nak beralih tempat. Tempat kitorang kat hujung tepi sekali. Tempat diorang lak kat dalam sikit. So patut diorang beralihla ke tempat asal diorang. Kau tau tak boleh pulak perempuan tu tanya kitorang...


 " Eh, sana tu ada kosong.." (sambil tunjuk kat seat asal diorang) ..."korang taknak duduk sane?.."


Aku pun terus tarik muka empatbelas sambil maki dalam hati. Ehhh.. Kau ke yang jual tiket kat aku? Mase aku beli tiket tadi row tu dah penuh dah. Tinggal seat tepi tu je yang kosong. Kalau kau beli awal, apahal taknak beli seat tepi tu tadi. Apsal kau kena menyusahkan hidup aku! Apsal kau kena menambahkan dosa aku pada hari yang tersebut! Apsal kau menyusahkan aku kena kutuk-kutuk kau ni! Penat tau tak mengumpat kau!


Acan dengan penuh bajet gentleman pun kata "Takpelah, bang..biar kitorang je duduk sana." Kitorang pun terpaksalah merentasi tempat duduk diorang. kalau diorang yang alih tempat kan senang. Sebelah je padahal. Taik kau! Time acara merentasi halangan seat kitorang yang diorang duduk tu, aku nak je pijak kaki pempuan tu sambil tenyeh-tenyeh sampai penyek! Biar kaki dia sebati dengan lantai cinema tu. Hambek kau! Nak sangat seat kitorang tu kannn?? Haa..hambekkk.. Bersemadilah kau dengan aman kat seat tuh! (Sabar, Faraa....fuuhh..fuhh..~)




Dah duduk tu tahap kesabaran aku diuji lagi. Mamat belakang seat aku asek tendang-tendang je. Ehhh kau niii.. Kaki kau Parkinson hape?? Selepas beberapa minit aktiviti menendang seat aku tak berakhir, aku dah terbayang bagusnya kalau aku ada ilmu hitam waktu tu. Aku nak lepaskan ular bawah seat. Biar ular tu gi belakang patuk kaki mamat parkinson tu. Pastu balik rumah aku nak Voodoo-kan mamat tu biar kaki die melekat dua-dua kat lantai. (Imaginasi tahap tinggi dah aku ni..) Gila lari mood betul.


Time wayang habis, semua orang keluar la. Aku nak usha pempuan yang curik seat tu tapi dia dah blah. Maklumla kau duduk seat tepi, senang la nak blah. Siap kau. Aku Voodoo-kan kau nanti! (Owh..khurafatnya~). Pastu mamat parkinson tu aku usha je dari wayang habis sampai kuar. Time melepasi geng-geng mamat parkinson tu, tiba-tiba aku dengar suara garau abang yang duduk sebelah kitorang sound geng-geng parkinson...


 "Kau cakap kat member kau laenkali tengok wayang jangan memekak." 


Owh abang badan ketul-ketul !~ Wa memang rasa nak peluk lu time tu wahai abang badan ketul ! 





Wa sukeee...!~



P/s : 
1. Sister curik seat, lainkali kau bawak kerusi-lipat la pergi wayang. Senang kau nak    
    berkelah kat port-port kau suka kan.
2. Mamat parkinson : Siap kau nanti! Melekat la kaki kau malam ni!
3. Abang badan ketul : Walaweehhh... Wa caya sama lu lah !~







Moral of the story : Sabar itu separuh dari iman ... (Kejadahnya aku perli diri sendiri neh?? Bangang..)

26 tindakbalas kimia:

khaifaiz said...[Reply to comment]

Haha.. kalau aku yg ada kt situ,, memang aku dajal ko smpai tak rela nk tgk wayang.. kahkahkah

F.I.C.K.R.Y said...[Reply to comment]

Susah woo kalo dapat pompuan yang degil nak pindah dari kerusi panggung yang kite dah siap beli tiket nombor dier...

Dalam bas pon boleh berlaku gaks...

Ragam dunia..
Bese ler... banyak kesengalan dier~

Noratisa Nasir said...[Reply to comment]

tak boleh bersabar btol org camtuu .
amik seat orang , buad pngai tak bsalah plak tuu .
tak panas aty ,saja laa .

Permata Timur said...[Reply to comment]

tahap gaban marah dye ni..lain kali maki je depan2 org tu..bg kaw2 punye baru dye thu..haha

ziema said...[Reply to comment]

eh eh... ziema penah kene camni gak.. mamat tendang2 smpai pening kepale weh.. dah la kaki busuk errr..
memang ziema sound kaw2 jek...
nsb baek dia stop klau tak ziema yang tendang die hikhik...

Bambam said...[Reply to comment]

aku suke bile kau sebut abg ketulketul. hihi

hanafijaafar said...[Reply to comment]

aku sayang abg bdn ketul2, jom peluk abg bdn ketul tu ramai2.....

hanafijaafar said...[Reply to comment]

anyways, ko lapa kan. aku cuma ada salad omputih je, aku tgh malas gle nak masak, makan salad pun sedap jugak apa... ko pilih je la nak dressing apa, yogurt ke, bawang putih ke, french ke, amarican ke...

LinE PuTih LiNe HiTaM said...[Reply to comment]

*jalan2..muka happy..~ ---> ade fb

lalals~

sumpah montot dak tu melekat kat kusi tu.. hee

arayualan dan ibnas said...[Reply to comment]

wah..kalo aku kan mmg da suh minah tu gerak gak..berdiri je kat c2 smoai die blah..hahaha

bdak parkinson tu mmg aku akn sound je...ngat wayang bapak die byr ke hape..nak bising tgk kat umah..

hee

kluangman said...[Reply to comment]

kalau betul2 pijak kaki perempuan tu, mmg wa tabik spring.

Aoi@riena said...[Reply to comment]

HAHAHAHAHAHAHHAHAHA...!!!!!(ape kejadah aku gelak camni)
meh sini aku seligi je pale minah tu.. wachaaa!!!!

sure ko dah jadi stalker abg ketak-ketak tu kan...

Eda said...[Reply to comment]

sgt x suka kalau ada org tendang2 seat time tgk wayang...rs nak tendang blk je..

asfira aminuddin said...[Reply to comment]

eh babe. i penah gak kena ada org duk seat i. tapi i tak mengalah babe. i siap marah2 lg. haha. we pay!

Ungu said...[Reply to comment]

aku pun terkena gak dengan orang-orang jakun cinema.
mereka teruja sangat, mungkin.
perempuan2 tepi dan belakang aku, sibuk mengulas cerita. potpetpotpet. Buat lawak tak jadi dan gelak sorang-sorang dengan kuat. aku ulang. DENGAN KUAT, dan berterusan. =.=

cik ungu said...[Reply to comment]

khaifaiz : kau memang dengki ngan aku kan? Bila nye yang kau tak pernah dengki kat aku? Katakann!!

FICKRY : tau takpe.. tendang punggung die kuar tingkap bas..

Noratisa : kan!kan! Kalau dia blanje tilet wayang tu takpe jugak annn~

cik ungu said...[Reply to comment]

Permata Timur : sumpah nak sound! Tapi tak fair kepada penonton2 lain yang akan terganggu. Tak pasal2 ada 2wayang dalam satu punggung..ehh panggung!~

ziema : naseb baek orang tu pergi sekolah. Boleh faham cakap orang. huhhu..

bambam : kau kenapa ah? Bos aku kau teruja, abang ketul-ketul kau teruja..mengucap!!aghh!

cik ungu said...[Reply to comment]

hanafijaafar : huh? Kau straight,kan? kau dah kawin,kan? jangan buat aku was-was!

Line : malam ni nak gi jumpe bomoh!

arayualan : hohoh..takpun kite duduk je atas peha minah curik seat tu kan! haa...hambekkk! hohoo

cik ungu said...[Reply to comment]

kluangman : ustazah saye kate tak baik pijak kaki orang..miahahhah

Aoi@riena : siutt..aku lupa la nak mintak address blog abang ketul-ketul tu kalau ade..rugi2..

Eda : kalau ada kaki extra, da lame letak kat bawah seat die..hhu

cik ungu said...[Reply to comment]

asfira : hishh..mesti ade 2 wayang dalam cinema u time tu kan! huhuhu

cik ungu said...[Reply to comment]

Ungu : kau patut potpetpotpet kat tinge die dari habis wayang smpai kau ikut die balik umah.

Eiykin Sshi said...[Reply to comment]

mase tgk khurafat ade org ajak pkwe die alik ,''dear jum balik dear takut la'' watder...pastu wat wayang satu lagi kat depan, hehe pdhal antu khurafat tade la takut sgt...lagi yahoo.haha....=.='' baby pun xnanges mase tgk wayang....yg annoying sbb die lalu kat depan ...so masuk la watak die n pkwe die lam cite khurafat tu..sekian.haha

cik ungu said...[Reply to comment]

Eiykin : nape mase awek tu kate "dear, jum balek.." tu kau tak tolong balas kate "kau balek la sorang2!serabot je!berambos!"..wa3~

Eiykin Sshi said...[Reply to comment]

suppose memang itu yg aku hendak buwat..tapi die da cepat2 lari dr antu khurafat tu.bajet hantu itu boleh klua aje dr skrin tu...aish...=.='' abes duet pakwe rm22.lau x da boley wt blnje mkn 2hari.mungkin lau die tgk cite antu siam da pengsan seminggu kut...lagi bjuta kali seram.

Aoi@riena said...[Reply to comment]

tu la kau... rugi weh... melepas dah abg ketak2... prince charming bukannye muncul selalu... next chance,,, never let him go... wahhhh!! haha...

cik ungu said...[Reply to comment]

Eiykin : tau takpe. die tatau ke rm22 tu aku boleh sedekah kat masjid (*biar benarrr..bukan selalu aku derma seringgit due je ke?..*pedih2!~).

bile nak blanje aku tgk wyg duh!



Aoi@riena : kan!kan! kalau dengan abang tersebut pasti aku terasa overprotected gituuuw!~

kau pun same ye.. bile nak blanje aku tgk wyg/. aku suke la kikis duet orang.tolong2~