Saturday, January 29, 2011

Habit Baru Yang Bangang

Bismillah






Kalau kau tengah blogwalk, selalu tak nampak blog-blog yang ade widget ikan? Takpun menatang-menatang peliharaan yang lain. Yang bila korang letak cursor anak panah dalam area kotak ikan, nanti ikan-ikan tu datang berkumpul kat cursor korang. Mana-mana kau alih pun dorang ikut asal dalam area kotak. Ade,kan? kan? kan?

Pastu bila korang klik, nanti kuar la bulat-bulat kaler oren. Ikan-ikan pun berebut-rebut makan tanpa cuci tangan terlebih dulu. Ade, kan?kan?kan?







Yes! Itulah habit baru aku. 

Bagi ikan-ikan makan.








Betul. Aku comel bila berbuat begitu. (Terima kasih). Dan bila aku tak bagi ikan-ikan tu makan aku sampai rasa bersalah dan bimbang (bimbang? Macam bangang penggunaan kosa kata!) kalau-kalau makanan yang aku bagi tuh tak cukup. Pastu aku klik banyak-banyak sampai aku rasa ikan tu semua dah kenyang. 





Apa? Bodoh?


Bukan....






Itulah namanya comel.






Moral of the story : Aku tau kau tergoda dengan sifat penyayang aku.    




23 tindakbalas kimia:

azhar said...[Reply to comment]

baguslah mcm tu..Allah suka..hehe

skooz-san said...[Reply to comment]

hahahahha !! care menaip yg menarik ahh.

cik ungu said...[Reply to comment]

azhar : *tunduk sambil air mata menitik...~

cik ungu said...[Reply to comment]

skooz-san : memang niat aku nak tarik perhatian kau..menjadi tak taktik keji aku ni?

delarocha said...[Reply to comment]

jgn bagi makan byk sgt, nnt pecuh perut ikan tu..mati sebab byk makan plak, hehe

Ungu said...[Reply to comment]

argh.
aku tanak cakap..

argh benci.

tak..
mahu..

akhirnya:

ya, aku tergoda dengan kecomelan kau.

LinE PuTih LiNe HiTaM said...[Reply to comment]

gile lame tak jgh...

cumel ke makcik..
woo cumel2..
kalau ak dpt ikan tu..
pasti nye aku wat ikan goreng tepung.
konyang la den jong oii..

hanafijaafar said...[Reply to comment]

you, will be sucked into a world of no life. beware.

Aoi@riena said...[Reply to comment]

aku rase ko mengalami obsessive compulsive disorder yakni OCD... berikut merupakan karakter2 related to OCB yang telah dikenalpasti berdasarkan perbuatan dan sikap ko yang telah ko khabarkan dalam entry di atas:

1. intrusive thoughts that produce uneasiness, apprehension, fear, or worry... (merujuk kpd perasaan ko yg bersalah dan bimbang tehadap menatang2 tu...)

2. repetitive behaviors aimed at reducing anxiety (merujuk kpd perbuatan ko yang klik banyak-banyak sampai ko rasa ikan tu semua dah kenyang)

memandang aku sangat la prihatan ngank esihatan ko, aku cadangkan ko dapatkan bantuan pakar a.s.a.p....

kuraku said...[Reply to comment]

mai singgah bagi kekura mkn.

nub said...[Reply to comment]

aku pon suka men2 ligan ikan..hahaha

cik ungu said...[Reply to comment]

delarocha : dah sampai ajal ikan tu..nak wat cemano..~

cik ungu said...[Reply to comment]

Ungu : betul lah orang cakap..berkatalah benar walaupun kebenaran itu pahit..

aku rasa kau tengah alami situasi yang tersebut..

cik ungu said...[Reply to comment]

Line : kau mmg...mentang2 ade awek baru..


kau ni terkeluar tajuk betul la..tak mendalami isi hati aku betul la..

cik ungu said...[Reply to comment]

hanafijaafar : siut la statement kau..jangan wat aku paranoid dengan ikan ok...

cik ungu said...[Reply to comment]

Aoi@riena : ni la komen ko yang paling jahanam setakat ini..

*aku tak biasa bila kau masuk mode "berilmu, beramal dan berjasa".. tidak.. ini bukan kau..


btw..mantap siot ilmu kau...tak sia-sia cikgu fatimah mengajar..

cik ungu said...[Reply to comment]

kuraku : huh...owh tidak! ikan aku kini dah ada pesaing! kura2!


nub : eeii..sebok je nak tiru hob baru orang..agh!

asfira aminuddin said...[Reply to comment]

haha! gedix weyh! thanks for the wish! btw i da bwat entry pasal u :)

khaifaiz said...[Reply to comment]

ko tgh buang tebiat pe??

Cik As said...[Reply to comment]

cik ungu comel, wah...so cute la hob cik ungu ni...btambah lg la kecomelanmu cyg...hahaha..
menarik ddan tertarik lah! cyg cik faraa..;p

wawaZIBANG said...[Reply to comment]

Saya ada hamster , jgn lupa bagi dia makan . Nanti kamu pn comel mcm hamster saya
agaga

cik ungu said...[Reply to comment]

asfira : erk..alamakk..malo la i~ huhhuh

khaifaiz :mane de buang tebiat. aku recycle nie

cik ungu said...[Reply to comment]

Cik As : owh gila bestt...setakat ni komen cik as la paling best..sbb paling banyak pujian.miahaha

wawa : ape ingat wa bibik jaga pet ke? hish!