Wednesday, December 15, 2010

Sorry, artis bajet seperti aku memang bajet busy~





Bismillah





Owhhh...Aku baru ada masa nak menulis (saje je buat ayat konon macam aku CEO). Isnin yakni 13/12/2010 adalah first day aku sebagai trainee. Aku malas je nak update hari first aku sebab khaifaiz kata haritu "bapak bosann!" Hambek kauuu!! Bangga tak? hahaha~





Hari pertama : 

9.00am - 12.45pm : Kena interview sikit-sikit. Menipu sikit-sikit, dan terkantoi banyak-banyak. Cehhhss......

2.00pm - 4.30pm : Duduk menyengih je atas meja masing-masing. Aku, Nad dengan Fathi tak kena buat apa-apa. Hatta buat secawan kopi sekalipun (sebab kopi takde). Bagus jugak sebab kalau aku buat kopi nanti sedap sangat pulak. Tak pasal-pasal naik pangkat jadi pengurus di hari pertama.

4.30pm - 5.45pm : Baru dapat kerja 'pembuka selera'. Susun dokumen-dokumen dalam fail je pun! Ikut jenis borang dan buat bookmark sekali. Bunyik senang kan?? Tapi korang tengok sendiri berapa lama aku buat menatang tu? Bangang,bukan?



Hari kedua :

9.00am - 10.00am : Macam biasa. Duduk menyengih dan merepek dengan budak-budak trainee lain (ada lagi 5 orang).

10.15am - 12.45pm : Hari kedua dah kena pergi sana-sini. Bos suruh pergi SSM ambil printed maklumat syarikat client. Pusing-pusing sampai SSM. [ Part ini perlukan PERHATIAN !!!] : Bila dah sampai, nak naik lif. Bila nak masuk lif, Nad, member aku sambil nak masukkan kunci kereta aku dalam handbag dia. Trapp!!~ Owh, dia terslip kunci kereta lalu jatuh betu-betul celah lubang pintu lif. Terus hilang ke bawah bumi. Perasaan waktu itu : Nak terkejut takleh, nak marah takleh, nak sedih pun takleh. *Blur ~ Pandai-pandai Nad setel, aku ngan Najwa naik atas setelkan hal ofis dulu. Kesudahan : Aku balik tadi naik kereta.

2.00pm - 3.00pm : Isi buku certificate, registrar dengan minute. Kalau tak faham kerut dahi je. Sebab masa buat semua tu pun aku kerut dahi. 



Harini : 


9.00am - 11.00am : Menyengih kat meja buat kesekian kalinya. Baca nota-nota yang bos lambakkan atas meja. Kacau Nad.


2.00pm - 6.00pm : Buat bank reconcilation bersama client account. Tak tau apa benda alah tu semua? jangan risau.. aku pun tak tau. Hahahah!~



* Bos : Haa.. esok buat tax pulak!
  Aku : (*kerut dahi)




Moral of the story : Haaa...kan dahh. Dulu kecik-kecik mak suruh kau belajar rajin-rajin, kau pegi tendang punggung anak orang! Kan besar dah bengap. Balasann!!



12 tindakbalas kimia:

khaifaiz said...[Reply to comment]

knape kt entri nih cm perasan ada nama aku... aku bermimpikah?.. hehhe.. tektik lu berkesan der.. aku tertunggu2 sudey.. kihkihkih

hanafijaafar said...[Reply to comment]

punggung sape la yang jadi mangsa, kesian beliau dowh...~

James Buns said...[Reply to comment]

aku banyak story mory juga nak bagitau kau ni.

susah btoi nk pekena gossip dgn CEO skrg..

apa crita lu ari2 kerja sengeh dekat bos.

nasi minyak ah mcm ni..bini no 2..

KAH KAH KAH

cik ungu said...[Reply to comment]

khaifaiz : haa...terasa glamer tak kejap?muhahaha...dah hagak dahhh

cik ungu said...[Reply to comment]

hanafijafar : ntah la anak sape tu..yang pasti dia insan teraniaya dan doanya termakbul..wowowo..

cik ungu said...[Reply to comment]

James : huh..tak beragak betul ramalan horoskop kau..

asfira aminuddin said...[Reply to comment]

babe, u practical kat mana?

chairooL ruLez said...[Reply to comment]

ngah3!! kecik2 tendang punggung orang! hahahha..sengal gile!!!

Aoi@riena said...[Reply to comment]

kan dah kate praktikal bosan giler.. haaa..hambik kau... hohohoh~ selamat menikmatinya~

p/s: wes, jom pi tgk hntu kak limah...

cik ungu said...[Reply to comment]

Aoi@riena : tau xpe..hahaha..tapi tak bosan tahap itik gantung lgi la ..


hantu kak limahh??aku punyela mengelak nak tengok cite tuhh..best sgt keee???

Aoi@riena said...[Reply to comment]

best giler la kott.. baik utk kesihatan utk org yg tgh frust cm anda...hahaha... xnk join xpe r.. skali lg u mhancurkan hati i.. huhu~

cik ungu said...[Reply to comment]

Aoi@riena : ye ke best? aku tengok zombi kg pisang tu macam jahanam je cite die.muahaha..

lololooo..jom2 tengok! ko blanje ek!ek!