Saturday, November 27, 2010

Tolonglah jawab untuk aku ...

Bismillah





Letakkan diri korang dalam situasi yang berikut ... :




-dah pukul 3,4 pagi...
-korang takleh tido...
-TV tak ada cerita best...
-Internet tak ada benda best...
-Nak baca buku semua stok bosan...
-Nak makan takot gemok...
-Nak keluar (memang nak mampus pukul 3,4 pagi keluar..*perempuan) tak boleh...
-dan korang jenis malas beramal ibadat pulak tu...





maka..?



Apa yang korang akan buat sementara nak tunggu subuh ?



A ) Mop lantai seluruh rumah termasuk bumbung rumah secara tiba-tiba

B ) Cuba ukur keluasan rumah korang guna jangka lukis dan sesiku-L

C ) Ulang-alik dari bilik ke dapur secara berenang kuak lentang

D ) Sengih sorang-sorang tanpa bernafas sampai subuh




Lain-lain jawapan, sila nyatakan ...






Moral of the story : Moral apenye pagi-pagi buta niii... Aku tension nehh.. Maen jauh-jauh!




56 tindakbalas kimia:

hanafijaafar said...[Reply to comment]

pegi spam sume blog orang yg ko tak knal, buat ayat manis2. komfem byk plak yang singgah blog ko esok pagi.

Hishyamuddin said...[Reply to comment]

jawapannye..D!!
hahaha..
buat la lau berani..

cik ungu said...[Reply to comment]

hanafijaafar : tu diaa...sambil-sambil bosan, market blog plak kan. Boleh tuu.. dapat A- la jawapan tu.

cik ungu said...[Reply to comment]

Hisyamuddin : Jwpn kamu D ye.. Hmm..nanti cikgu gi tengok skema jawapan. Tu pun kalau cikgu hidup lagi la kan lepas ikut jawapan kamu. Huhuh...

sale_ehs gerrard said...[Reply to comment]

emmmm.. bagusnya klau ada wife rajin mcm ni di waktu pg2 buta ni..

apa kata g kira bapa banyak mozek yang dilantai umah tu...

sale_ehs gerrard said...[Reply to comment]

g kira bp banyak mozek yang melekat kat lantai tu..

Bgausnyer ler klau nak mop pagi2 buta ni.. bertuah ler sapa jadi laki dia ni..ehhehe

cik ungu said...[Reply to comment]

sale_eh : saye da kire dah mnggu lepass..ade 217 keping mozek. Disebabkan jawapan dah diketahui, jawapan anda tidak valid! Sila repeat next sem! miahaha..

James Buns said...[Reply to comment]

tengah -tengah malam lu buat rasa tak bersalah dengan status lucah dekat YM.

what the fish..len kali tengah-tengah malam kalau bosan lu boleh kire buku hidung usop gua.

ok

Kasim™ said...[Reply to comment]

mungkin anda patut berbasikal keliling rumah sebanyak 10 kali. jika tidak cukup, boleh singgah rumah jiran dan buat benda sama. aku pernah cuba, ianya berkesan.

farasyaediela said...[Reply to comment]

saia akan j0gging keliling rumah smpai badan saia kurus keding .. ngee ~

Radin87 said...[Reply to comment]

Marathon tgk Harry Potter.. hehehe

micah aje said...[Reply to comment]

kol member kaco dowg tido..hahahahha

cik ungu said...[Reply to comment]

James : lu memang dengki ngan wa yang serba lemah ni..ahh!

cik ungu said...[Reply to comment]

Kasim : alamak..dan2 pulak la tayar basikal pancit kan..cis..

cik ungu said...[Reply to comment]

farasyadiela : alamak..nak joging jugak tp anjeng umah sebelah wat party buih lak kat sbelah..takut lak kene keja kan.huhu..

cik ungu said...[Reply to comment]

radin87 : takde kumpuull laa cite tuuhh..alaa...

cik ungu said...[Reply to comment]

micah : kalau kol kang free je kene maki kan..miahahah

Chunk Sengal said...[Reply to comment]

maen baling baling domino pizza

Hanis Azla said...[Reply to comment]

apalagi kira kambinglah.. lagi dan lagi.. ha..ha..

Nadia Hanim Nasser said...[Reply to comment]

baca novel or magazine! lama lama confirm tidor.

thanks for following www.nadyacheryl2708.blogspot dearie!

Yeayy!now i dah follow u.nice blog!

Yellow LEOpard said...[Reply to comment]

dengar lagu lah..sampai tertidur..huhu

cik ungu said...[Reply to comment]

Chunk : maen baling-baling awk masuk gol lagi best kottt..hahah

cik ungu said...[Reply to comment]

Hanis : tapi saye x bela kambeng..saye bela khinzir hutan..cam tak best je nak kira..huuu..

cik ungu said...[Reply to comment]

nadia : haa..jawapan bleh dipertimbangkann...maybe bleh dapat A-. bagus! ahaha

no sweat,bebeh~ thanx to u too ;)

cik ungu said...[Reply to comment]

Leopard : dngar lagu sampai pekak kan! boleh gak tuh. dengar mengaji pun boleh kan. hee.. A!

Encik Luncai said...[Reply to comment]

ape susah..menari poco-poco mengikut irama dan lagu.dah bosan wat shuffle pulak..bila badan dah berpeluh g mandi n solat subuh..

cik ungu said...[Reply to comment]

Luncai : pastu kene tempeleng ngan jiran sblah sbb bising..huhuheu

Amiey White said...[Reply to comment]

kalau amiey jalan2 bw time ni la tenet laju .
tak kacau org, haha
pastu naikkan traffic :P
xpn tulis entry baru wah...banyak idea la :D

cik ungu said...[Reply to comment]

Amiey : teett..!jawapan x valid! soalan kata "internet tak ada benda best". Jawapan ada salah. repeat lagi next sem! miahahaha..

eqacashperlala said...[Reply to comment]

kemas rumah
takpun kemas almari

tu kalau saya lah

pernah satu hari tak boleh tido, saya basuh balik pinggan yang dah dibasuh
bosan punya pasal.. :)

Ummi Izzah said...[Reply to comment]

hahhaha..! senak perut gelak..

cik ungu said...[Reply to comment]

eqacashperlala : susahnye nak taip nick kamu! agh!

owh..suke cuci pinggan?bagoss..sok leh kawin!haha

cik ungu said...[Reply to comment]

ummi izah : tak menjawab soalan..anda fail!

cik as said...[Reply to comment]

salam cik unggu yang comel^_^..
yup,adik saya naik campak lak..huhu..tapi hari ni da ok..ceria balik daa..emm,cik unggu cik as nak jawab gak ea..kalau bpandukan jawapan yg dberi cik as pilih (a)..kalau ikot hati suka kemas umah waktu tu dan jugak cuci tandas xpun suka jugak mandi.wat lulur badan..kih4..okeh..;)

cik ungu said...[Reply to comment]

cik as : sah! memang as ni wanita paling rajin dalam dunia! bumbung pun nak gi mop! miahahah..

alah..ksiannye budak kecik tu..msti gatal2

Adhwa said...[Reply to comment]

mmm... ap kate, amik lilin nyalakan, pandang nyalaan dengan tajam, pastikan nyalaan padam atau semakin marak. buat selama 5 minit, rehat... ulang sampai subuh. Tp percayala, mungkin x sampai subuh atau bersubuh dinasour laa.... ngeee "miahaahaa!"

cik ungu said...[Reply to comment]

Adhwa : oohh..tu ape motifnye tu? nak tengok lilin tu bleh buat akrobatik ke x kalau kite tenung die lama2? haishh...jawapan anda akan dipertimbangkan!

Adhwa said...[Reply to comment]

nak jawab satu lagi, mungkin lebih membantu, amik tali rafia ikat kat 2 biji batu bata pastu amik pencakuk ikat di ujung tali... pastukan cakuk kat kelopak mate. buat dalam 5 saat da ok. cepat pun cepat. kalo x jumpe cari pncakuk, ikat je kat bulu mate... jawapan sponsor dat Happy Tree Friend... laa la lalala... lalala lalala!

Adhwa said...[Reply to comment]

x pun... cuba buat perubahan dalam komuniti, biase ayam akan berkokok sahut-sahutan dulu, kita nak dengar jiran 'berkokok' dengan pekikakan yg sahut-menyahut... first amik lilin yg ditenung x padam2 atau x marak nyalaannye tu bersama2 dgn mercun yg x abis mase raye, cucuh api dekat sumbu pastu baling ke luar rumah pastu (lenguh mulut duk pastu2...heheheee) pasang telinga dengar irama 'Pukul 3 pagi dari jiran tetangga' ... - ape laa mngarut sakan ne - mungkin sebab nuff nang pegi jurangkan jumlah dalam akaun yg trkumpul ... sedey sob2!

cik as said...[Reply to comment]

cik unggu: hahaha...maner ade rajin la..sbb time terlampau boring tu..waktu lain malas sgt daa..huaaa44 ^_-

cik ungu said...[Reply to comment]

cik as : oowhh..kalu gitu saye harap sangat la nak duduk berjiran ngan as. tiap kali as boring je,m leh suh mntak tolong mopkan bumbung.hauha

cik ungu said...[Reply to comment]

Adhwa : ni cara nak isi masa lapang ke, cara nak bunuh diri?? gila laaaaa...!!miahahah

mR KimEy said...[Reply to comment]

kalu saya...hmmm baca buku kot..hahaa skema plak

syrupmasin said...[Reply to comment]

dengar lagu samapi bernanah telinge..haha :)

cik ungu said...[Reply to comment]

kimey : baca bukuu..?teettt..jawapan anda terlalu skema dan poyo! tak valid! hahaha

cik ungu said...[Reply to comment]

syrupmasin : smpai menanah ek? hmm..agak kejam bunyiknya..tapi xpe.kite pertimbangkan..hee

asfira aminuddin said...[Reply to comment]

babe! i sila yg 1st! mop 1 umah sampai bumbung sekali. haha. u kan rajin. kat hostel pun camtu kan ;)

~Ery~ said...[Reply to comment]

ape susah...cari novel..baca sampai tertido...hehhe

Firdani said...[Reply to comment]

hahaha..lawak betoi..

yg A 2 paling best! masuk subuh pn x siap2 g mop bumbung umah..haha

cik ungu said...[Reply to comment]

asfira : owwhh tolonglahh puji i selaluuu...i mmg suka publisiti murahan ..!!miahaahahah..

cik ungu said...[Reply to comment]

Ery : haa..kebetulan petang tu da abeh bace novel sebijik..weeee....

cik ungu said...[Reply to comment]

Firdani : huuhu...tu jawapan feveret tuhh..hhuhu

mR KimEy said...[Reply to comment]

kita baca kome yg bleh wat kita ngatok...haha

Pencacai Alim said...[Reply to comment]

gigit kuku je..

cik ungu said...[Reply to comment]

mr kimey : yang tu sah tak sempat nak selak pun dah tertido..hohoho

cik ungu said...[Reply to comment]

Pencacai : canteekkk..!! esok pagi bangun tengok tangan dah tinggal sampai siku je. punyela syok geget kuku kan.hhhooho