Wednesday, November 17, 2010

Bola Sepak Akhir Zaman



Ok. Kali ni aku taknak cerita pasal aku. Walaupun ni blog aku (maka sukahati aku la nak tulis banyak2 story pasal aku pun), tapi aku sendiri pun da boring dengan diri sendiri (krisis identiti), jadi biarlah harga petrol tu naik je mendadak (kerut dahi).


Aku takdelah minat sangat dengan bola sepak sampai tahap hantuk-hantuk kepala kat dinding kalau team aku kalah, sebab aku takde team pun sebenarnya. Miahaha..! Tapi sebab selain kaum Hawa, kaum Adam pun berkongsi dunia ni dengan kaum aku, jadi aku terpaksa la buat-buat baik dan konon-konon memahami.


Aku browse kat Google je ni. Jangan harap aku nak gi stadium tengok semua game and tangkap gambar satu-satu. Gila.







1) Pemain Redha pada Qada' dan Qadar



Baju biru nampaknya betul-betul redha dengan keadaan
yang dihadapi sampai angkat tangan 'surrender'. bagus
la camtu...redha je la ye,bangg...~ (geli)








2) Pemain member sekampung Sarip Dol
dari kampung Dusun



Yang ni agak kurang ajar sikit la kan. Ni mesti stok takleh terima
diri sendiri dah terajang kepala musuh, pastu bila kene kad merah,
aci main rampas-rampas dari tangan ref plak.







3) Pemain dari Seberang yang membawa
semangat Kamikaze


(Dialog disertakan oleh Google)
Ni masing-masing memang berjuang habis-habisan la ni.
Ending game ni  adalah, beberapa bijik kepala pemain kelihatan
bersepah-sepah di merata-rata.





4) Pemain yang berstatus duda kerana
ditinggalkan isteri



Tiada penjelasan mendalam. Sila tafsirkan sendiri.
aku tak kuasa.


 
 
 
5) Pemain yang penuh sifat dengki



Beruang : Hambek kauu 'ttuuutt'!! Tiap kali aku rembat,
kau tepis! Aku rembat, kau tepis! Kiamat pun tak masuk
giniii!!! Dasar 'tuuttt' punye gol keeper!!

Gol keeper : Kepale hotak kau!!





6) Pemain warisan turun-temurun



3 pemain mencuba merembat. Gol keeper yang penuh pengalaman
tak gentar walau cubaan menjaring dari jarak dekat nak mampus.
p/s : Siapa kata nak bagus main kene pakai
jersi ADIDAS segala bagai?







7) Pemain perasaan



Sumpah dowh..aku Google search images pasal 'bola sepak',
alih-alih.. nahh kau! Kuar gambar ni.. redha je lah..




Ape la aku dah buang masa ni. Nampak sangat takde kerja. Lagha lagi.. Aahhh..!!!~




Moral of the story : Hmmmmm...nantilah esok-esok aku fikirkan....

18 tindakbalas kimia:

cik ungu said...[Reply to comment]

sila mulakan entri ini dengan Bismillah. Wa lupa plak nak letak kan..kan da malu.miahaha..~

James Buns said...[Reply to comment]

hah..baru gua nk cantas! gua puji skit..mula lupa diri.

:))

Cheno said...[Reply to comment]

HAHAHAAH kelakar gile ah entry niii.ketawa sorang2 :P
part paling lawak gambar first ngn gambar makcik jadi goalkeeper.sumpah lawak :PP

Hanis Azla said...[Reply to comment]

n3 yg sgt comel.. ha..ha.. Salam kenal yer..

wanie m'nJ said...[Reply to comment]

lawak seyh tgk setiap pic ni!!
tiba2 part yg bawah tu,I LOOOOIKE!!!

asfira aminuddin said...[Reply to comment]

weyh! x boleh blah dow. rajin gila u search suma gambar2 ni. yg paling penting, dafi tu pemain perasan. bkn perasaan! haha. die cute la. hoho.

cik ungu said...[Reply to comment]

James : hahaha..pantas x wa bertindak? puji skitt..!!

cik ungu said...[Reply to comment]

cheno : haha..makcik tu dulu gol keeper terbaik Asia tuhh..

cik ungu said...[Reply to comment]

hanis : comelll??rabun da hanis ni.miahahah!! salam kenal juge kamuu..!~ :)

cik ungu said...[Reply to comment]

wanie : biasee..bende2 lagha mcmni mmg disukai ramai ken?ken.?miahahah!~

cik ungu said...[Reply to comment]

asfira : alamakk ade skandal ngan dafi la plak u niee..miahah..bese la.masa cuti terlebih,ni la kejenye.takkan nak gi buat jurnal entries plak kan.x kuasa!

James Buns said...[Reply to comment]

lu kalau feedback balik dekat gua..komen dekat wall gua la..sini manae gua nk notification.

tergeliat lidah speling..fuh.

James Buns said...[Reply to comment]

AS PER REQUEST,

bdk demand notification.

gua reply dekat tindak balas kimia.

gua teringin nk baca lu buat entire gay2 skit.

haha

cik ungu said...[Reply to comment]

james : lu ni demand macam2! ex aku yg anak sultan tu pun x demand mcm lu (hot gile aku..miahahah!!)

James Buns said...[Reply to comment]

AS YR REQUEST ,

memang la bukan kisah...tu entire gua nk balik kampung..ish ish ish...

gila gempaq ex ank sultan~

cik ungu said...[Reply to comment]

james : hahahha..pandai x wa menipu? menipu ni memang kepakaran wa sebab ia termausk kategori mende2 lagha.lu pun shke kannnn

LittleGurl said...[Reply to comment]

kelaka gle!~ XD

cik ungu said...[Reply to comment]

LittleGurl : mende2 merepek ni memang disukai kann..hahha