Sunday, October 24, 2010

Perosak2 hidupku

Bismillah



Ok la..(start2 da cakap ok la..tetibe je kan?..Gila kau ni,fara..) aku rasa majoriti korang semua ada geng sendiri masa sekolah kan. Tak kire la apa jenisnya geng korang, tapi mesti yang boleh masuk dengan perangai korang jugak kan. Kalau ahli surau ber-geng dengan ahli2 kaki clubbing, mungkin sangat rare untuk ditemui. Takpe..abaikan tentang itu. Yang aku nak cerita, geng aku time sekolah.

Ini klik aku lepas pindah sekolah masa form 3. Tertubuhnya geng tak rasmi ni masa form 4 sebab 2tahun muka budak2 same je aku pandang. Nak muntah hijau sebab bosan pun dah tak lalu. haha.. Geng haram aku terdiri dari 5 orang ahli : aku (yang baek sangat tu..), nadia, nabila, anith & aliaa. Semuanya adalah makhluk2 perosak. Nodie pulak adalah free-lancer geng kami. Haa..kau jangan maen2..betapa establishnya geng kami sampai ade free-lancer haa....

Free lancer kita - cik Nodie, adalah makhluk perosak yang memang rosak sungguh laa.. Suka mempengaruhi orang supaya menjadi jahat. Naseb baek aku tidak terpengaruh..(yelah tu,fara..). Dia sangat sengal tapi sangat ramah juga. Kalau dia tak suke orang tu, memang habis la budak tu kene kutuk. wawawa.. Dia ni sempoi je. Sangat obses dengan Beatles & ala2 oldskol punya type. Jangan lar buat dia marah kalau taknak rasa belaian kaki di pipi anda.



Anith, aku, Aliaa, Nodie n adeq Nodie sebagai camerawoman pada hari berkenaan.


Anith adalah makhluk perosak yang paling rosak selepas aku. Dia kalau buat lawak memang muka langsung tak bersalah. Rasa macam nak pukul laju2 pun ade. Jarang la tengok dia marah atau menggelabah babun. Bak kata cikgu Sazali, Anith ini sangat cool orangnya. Cool atau kurang deria rasa, aku pun tak sure. Ngeehh.. Tapi dengan Anith kot otak paling boleh masuk. Sebab kami punya tahap gila agak setanding. wa3~


Makhluk kedua rosak.. rasanya Nab & Aliaa mempunyai tahap kerosakan yang setaraf. Kirenya kejam tak kejam, skema tak skema. Average la kirenye haa... Nabila sangat banyak bercakap, dan sangat laju. Kadang2 tak sempat nak dengar ape kejadahnya yang dituturkan, namun kami sangat musykil sebab dia sangat jarang sekali tersalah sebut walaupun bercakap laju. Haa..itulah bakatnya yang orang laen takde. Meanwhile, (cehh...) Aliaa pulak lebih suka menolong orang, yakni tolong gelak. Orang laen bercakap, dia gelak. Orang laen buat lawak, dia gelak. Orang laen makan donat, dia gelak. Walaupun sangat murah dengan senyoman dan ketawaan, tahap dia gelak tu menakutkan ok... Hadoiyai..Aliaa..kau bertenang sikit boleh?haha..


Nadia. Haa..ini la makhluk yang paling tak rosak sekali. Paling kurang bercakap, paling kurang buat lawak bodoh. Kadang2 orang gelak macam nak mati (especially Aliaa,of course~), Nadia ni boleh tersengeh2 je. Tu pun sambil tutop mulut. Bolehh?? Ok..itu pun bakat jugak kan. Bagus la Nadia ni, maknanya dia kurang la dosa kan. Tapi kalau datang time sengal dia, tolonglah jauhkan diri dari dia. Aku selalu kata, dalam ramai2 geng kitorang, mesti Nadia kawin dulu....

Nabila, aku, Nadia, Anith & Aliaa @ Nadia's Engagement Day! 





Haa...kan aku da cakap! Masin mulut aku haa.. Memang sah2 la perempuan sopan + pemalu ni yang di'booked' dulu. Nadia dah selamat jadi tunang orang, alhamdulillah, Tapi ini diikuti oleh Nodie ok! ( Sorry babe, aku tak datang majlis bertunang Nodie, maka tak ada gambar~).

Nway, wish the both of you a very2 happy long lasting relationship, and barakallah for you guys~


Owh..Anith, aku tau kau baru tukar pakwe haritu, n moga2 kau belajarlah apa2 kebaikan dari situ, juge buat Nabila. And to Aliaa, aku tau kau ada skandal! Baek mengaku!haha...~


Guys..saya sayang kamu!

15 tindakbalas kimia:

kela0t said...[Reply to comment]

free lancer ape??

cik ungu said...[Reply to comment]

free lancer tuh cm bukan ahli tetap..mcm separuh mase gitu..

kela0t said...[Reply to comment]

kau ni ahli kongsi gelap ker??!!

cik ungu said...[Reply to comment]

tak berapa nak gelap la sangat..ngeeehhh

Aoi@riena said...[Reply to comment]

tringat skolah dulu2.. geng gegila camtu gak...best kalu still ade member2 gila2 seperti mereka .. skrg punye member sgt la sopan dan santun, maka terpaksa la jugak menyopan-nyantun kan diri.. kekadang rase paling jahat lam grup sendiri.. gagaga~.. memang tak suit kot...

kela0t said...[Reply to comment]

mmg la x glp sbb ko ungu..huhu..

cik ungu said...[Reply to comment]

Riena : agak aa..bile diri perangai mcm hantu,tetibe geng plak sume cm wanita melayu terakher..terase sgt hipokritnye diri kan..adeih..nak balik sekolahhhhhhh!!!!!!!

Anonymous said...[Reply to comment]

Sayang kamu jugak!! ;-)

cik ungu said...[Reply to comment]

pasti aliaa!hahah~

Aoi@riena said...[Reply to comment]

hhahaha.. betol.. sngt la betol.. stiap saat setiap detik terpakse pretend. huuu~
maka, akhirnye, terpengaruh gak jd pompuan melayu terakhir yg sopan-santun dan penuh ngan budi pekerti.. wowwowow...

Anonymous said...[Reply to comment]

hahahahahahahahhaha.. pandai la awak cik kartika.. eh!cik farah :P

cik ungu said...[Reply to comment]

peehh..riena memberikan hint halus mengatakan diirnya sopan dan lemah lembut! haktuihhhhhh!! wawahahaha..


che fizik! i mmg pandaii..babtu u kwn ngan i..wa3~

wanie m'nJ said...[Reply to comment]

haha..betul tu.
kawan ramai mmg best tp kadang2 kawan yg sedikit tu sgt penting dan bermakna.
mai jenguk ni.

http://somethinglimit.blogspot.com/2010/08/saya-join-contest.html

¿n0die? said...[Reply to comment]

Sedih siot bace ;(

¿n0die? said...[Reply to comment]

Sedih siot bace :'(